Spareforslagene i Silkeborg bør lægges frem

25. februar 2020, 12.43

SPAREKATALOGET Vi politikere i Silkeborg Byråd skal på onsdagens målseminar forelægges et besparelseskatalog på 100 mio. kr. Man har fra højeste sted besluttet, at dette besparelseskatalog skal være hemmeligt! Hemmeligt fordi besparelserne kan have betydning for ansatte og borgere. Når det nu er hemmeligt, vil 7.000 ansatte og 94.000 borgere være bekymrede for hvordan besparelserne rammer. Selvfølgelig skal vi have lagt alle forslag frem, så de er offentlige for alle, både politikere, ansatte og borgere.

Vi får heller ikke lov til at arbejde med de forskellige besparelser i de enkelte fagudvalg, hvor vi ved, hvad sagerne handler om. Det hele skal besluttes i Økonomi- og Erhvervsudvalget, hvor kun 9 af byrådets politikere sidder. Det er for os at se en helt forkert vej at slå ind på, at holde udvalgene ude af disse tunge økonomiske beslutninger!

Helt underligt er det, at vi ikke aner, hvad behovet for besparelser er. Vi ved ikke om vi faktisk skal spare 100 mio. kr. eller bare 20 mio. kr. eller måske 4 kr. Det vil regnskabet for 2019 nok give et fingerpeg om. Skulle det helt usandsynlige ske, at regnskabet for 2019 går i nul med alle de faresignaler og røde tal, vi har haft gennem 2019, står vi i en situation, hvor vi som politikere ikke aner, hvad der er op og ned i vores økonomi.

Fra Socialdemokratiets side har vi meldt ud, at vi sætter velfærden først. Det vil sige, at vi vil grave dybt og længe i budgettet for at finde så mange midler som muligt andre steder end på børn, ældre, handicappede og udsatte.