Vagt ved cykelløb: Bilister gik amok

Opdateret - Cykelløbet ved Laven og Mollerup blev en ubehagelig oplevelse for Dorte Mørck Qvortrup. Flere billister kørte mod ensretningen og gav fingeren til vagterne

Udgivet:09. juni 2019, 07.12

Læsetid:2 minutter

Cirka 700 cyklister kørte løb på vejene omkring Laven. Her er det A-klassen. Foto: Peter A. Sørensen

Peter A. Sørensen
Sportsredaktør | pas@midtjyllandavis.dk

Cykling For en uge siden blev en 18-årig ung mand dræbt ved Odder, da en bilist kørte ind på en cykelrute og ramte frontalt ind i ham, da han var i gang med at køre cykelløb.

Med den tragiske oplevelse i baghovedet havde Dorte Mørck Qvortrup regnet med, at bilisterne ville være hensynsfulde, da der lørdag blev kørt cykelløb på vejen omkring Laven og Mollerup. Her skulle hun være en af vagterne på ruten, fordi hun har børn, der var med i feltet,

Men sådan kom det langt fra til at gå.

- Tre gange forsøgte billister at bryde reglerne omkring ensretning. En kvinde blev så hysterisk over afspærringen, at hun råbte og skreg af en flagpost og forsøgte at påkøre ham. En ung mand ignorerede også ensretning, stoppede så op ved siden af mig og råbte skælsord af mig, hvorefter han forsatte væk i høj fart. En kvinde ignorerede senere alle advarsler og kørte også direkte mod feltet - alt i mens hun lavede fagter og skabte sig i bilen, lyder det fra Dorte Mørck Qvortrup, som avisen fangede dagen efter løbet.

Hun oplevede også en ældre traktor-fører, der stoppede midt på ruten for at skælde hende ud, ligesom en kvindelig bilist blev rasende, da hun blev bedt om at køre væk fra ruten. Her var hun i sin bil i gang med at tjekke sin mobiltelefon.

I det hele taget var lunten kort hos en del af bilisterne, og Dorte Mørck Qvotrup føler, at det er blevet værre.

- Cirka 10 billister gav os fingeren, da de passerede, mange stoppede og skældte ud over, at de nu ikke kunne finde vej, eller kom for sent til et eller andet. De var iskolde og uden situationsfornemmelse.

- Jeg snakkede med en far til en af min søns cykelkammerater. Han har været med til at arrangere cykelløb i mange år, og han mente, at det er blevet værre.

- Når det er sagt, har jeg også fået 100 smil og mødt mange gode og hensynsfulde billister. Men der skal bare én forseelse til, og det kan ende fatalt, lyder det fra Dorte Mørck Qvotrup.

Hun har ikke nogen svar på, hvordan det skal blive bedre i fremtiden.

- Hvis jeg bare havde det. Men bilisterne skal bare huske på, at det er cyklisterne, der er de bløde trafikanter, og de kan dø af det,

- Men det er også vigtigt at slå fast, at 98 procent er søde og rare og tager hensyn, siger Dorte Mørck Qvotrup.