Find det rette match til julemaden

December er for mange familier ét stort overflødighedshorn af salte og søde spiser skåret over temaet jul, men ikke alle indslag skal parres med de samme drikkevarer

Udgivet:09. december 2018, 04.00

Læsetid:6 minutter

Æbleflæsk

Æbleflæsk er ikke den mest udbredte spise på julefrokostbordet, men den fylder dog alligevel en del over hele landet. Retten betragtes som en fynsk egnsret, og i sin reneste form består den af stegt flæsk/bacon med pandestegte æbler og rugbrød til. Nogle steder tilsætter man også løg, og avantgardister kan endda finde på at tilsætte timian.

Uanset hvad er gris og æbler kodeordene, og de to råvarer har det fortrinligt sammen takket være grisens lette sødme, der får modspil af de gode danske efterårsæblers friske syrlighed. Her ligger det lige til højrebenet at drikke æblecider til. Rigtig cider - lavet ved at presse æbler, hvis most efterfølgende gærer - vinder større og større indpas i disse år, og den friske drik med syre og intens æblesmag passer perfekt til æbleflæsk. Der er flere dygtige producenter herhjemme, så der er ingen grund til at købe fransk cider. Blandt de bedste hører blandt andre Æblerov, Cold Hand Winery og Horn Cider.

Leverpostej med bacon og champignoner...

Få fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her