Silkeborg-rytter blev nummer syv ved VM

Silkeborg-rytteren endte knap halvandet minut efter vinderen Anna van der Breggen

25. september 2020, 08.43

Emma Norsgaard Jørgensensen var godt kørende på VM-enkeltstarten. Foto: Ritzau Scanpix

CYKLING En dramatisk enkeltstart for verdens bedste kvindelige cykelryttere endte i en stor triumf for Hollands Anna van der Breggen ved VM i italienske Imola.

Efter at være blevet nummer to ved VM tre år i træk og fire gange i alt i disciplinen lykkedes det endelig Van der Breggen at ramme podiets øverste trin.

Den danske mester i linjeløb, Emma Norsgaard Jørgensen fra Silkeborg, blev nummer syv efter længe at have haft bedste tid, indtil de dygtigste ryttere kom i mål.

Hun endte et minut og 22 sekunder efter vinderen.

- Jeg havde ikke et sekund mere at give, så jeg er glad og tilfreds med min præstation.

- Jeg følte faktisk ikke, at jeg havde særligt gode ben, men på vej »hjem« fik jeg ligesom samlet lidt selvtillid og prøvede bare »at slå mig selv ihjel«, siger Emma Norsgaard.

Fik et sug i maven

Tiden var så god, at det 21-årige talent nåede at sidde næsten en time i det såkaldte »hot seat«, hvor løbets aktuelle top-tre blev placeret.

Her kunne hun se den ene rival efter den anden komme i mål på racerbanen i Imola i dårligere tider end hendes egen.

- Hver gang, der kom en rytter i mål, fik jeg et sug i maven. Det var sjovt at prøve, specielt til et elite-VM. Jeg nåede at drømme lidt, men jeg vidste også godt, at de hårde damer kom senere, siger Emma Norsgaard.

Sølvet gik til schweizeren Marlen Reusser, som var 15 sekunder langsommere end Anna van der Breggen på den 31,7 kilometer lange rute. Bronzen gik til hollænderen Ellen van Dijk.

Den forsvarende verdensmester, amerikaneren Chloe Dygert, lå med bedste mellemtid, men hun mistede kontrollen over sin cykel på en nedkørsel.

Det sendte hende ud i og ud over autoværnet, og så var hendes titelforsvar slut.

Danske Pernille Mathiesen skuffede og sluttede som nummer 32.

- Det var rigtig skidt, hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg kunne ikke finde nogen rytme, og jeg kunne allerede se efter fem minutter, at jeg ikke kunne holde de watt-tal, jeg normalt kører, siger Pernille Mathiesen. /ritzau/