DET ER DIT VALG - KV21

Omsorgssvigt eller nødvendige restriktioner i Silkeborgs vuggestuer?

20. oktober 2021, 12.27

CORONA-RESTRIKTIONER Nu hvor covid-19 ikke længere er en samfundskritisk sygdom, skulle man tro at vi stille og roligt ville vende tilbage til »normale« tilstande, især for vores små børn og børnebørn, de har lidt nok under restriktionerne med manglende social kontakt.

Men nej ikke i Silkeborg kommune, her trives restriktionerne stadig i bedste stil, er det for børnenes skyld NEJ, ikke hvis du spørger mig - for hvem så? Det er svært at finde ud af.

... her trives restriktionerne stadig i bedste stil, er det for børnenes skyld NEJ, ikke hvis du spørger mig - for hvem så? Det er svært at finde ud af

Birgit Tyron (NB)

Nu kan jeg ikke svare på, om nedenstående restriktioner gælder for alle institutioner i Silkeborg kommune, eller om de kun gælder for dem, jeg har hørt om, men én er én for mange.

Det jeg hører er:

Ingen morgenmad til små børn der møder ind omkring kl. 6.30. Morgenmaden blev afskaffet under covid-19 - med hvilken begrundelse er svært at vide, men det var åbenbart så stor en succes for kommunekassen eller personalet, at de har valgt at beholde ordningen. Så må barnet sulte, indtil formiddagsmaden bliver serveret.

Ingen fælles frugtordning, personalet må ikke udskære frugten, så børnenes forældre må lave små madpakker med udskåret frugt. Jeg tror vi alle kender æbler og bananer, der har været udskåret i flere timer. Begrundelsen for at beholde ordningen, børnene synes det er hyggeligt - sikkert, men spiser de frugten?

Julen nærmer sig, og der skal hygges og laves julegaver, men forældrenes jule-komsammen er aflyst igen i år. Hvorfor?

Manglende nedtagning af restriktionsskilte, afmærkninger og forbuds stoplinjer i gulvet. Resultatet, man lister rundt ved afhentning eller aflevering af barnet, for man skulle jo nødig komme til at gøre noget ulovligt. Utrygge forældre = utrygge børn. Ingen forældre på stuerne ved afhentning og aflevering, og ikke andre end den nærmeste familie må komme ind i garderobeområdet.

Jeg har skrevet og forelagt mine bekymringer for en daginstitutionsleder og for 1. viceborgmester Søren Kristensen (S) som er formand for Børn- og Ungeudvalget i Silkeborg. De mener, at alt er, som det skal være.

Indlæser debat