Viborg giver FCM pokalbank med stærk første halvleg

Viborg førte 3-0 ved pausen, da FC Midtjylland blev slået 3-1 i ottendedelsfinalen i pokalturneringen.

Udgivet:10. november 2022, 19.24

Læsetid:2 minutter

Viborgs Ibrahim Said scorer til 3-0 i torsdagens kamp.

/ Ritzau /

7 måneder siden

VIBORG Viborg er efter en overbevisende præstation mod FC Midtjylland klar til kvartfinalerne i pokalturneringen i fodbold.

Torsdag vandt viborgenserne 3-1 over lokalrivalerne fra Herning, da de to hold mødtes i ottendedelsfinalen. Viborg førte 3-0 ved pausen efter en imponerende første halvleg.

Gustav Isaksen gav FCM lidt håb med sin reducering kort inde i anden halvleg, men det blev altså ikke til mere.

Viborg fik en fremragende start på kampen. Efter 20 minutter stod der 2-0.

Mads Søndergaard gjorde det først til 1-0 efter sløset spil i FCM's bagkæde. Gæsterne havde flere muligheder for at få sparket bolden væk fra egen ende, men lykkedes ikke med det.

Viborg kunne derfor lægge et højt pres, og det blev altså udnyttet.

Fem minutter senere blev føringen fordoblet. Fra kanten af feltet sparkede Anton Gaaei bolden på stolpen, og Nicolas Burgy stod rigtigt, da returbolden røg lige ud til ham, så schweizeren let kunne score.

Ti minutter før pausen blev det så 3-0. Efter en hurtig omstilling tørrede Ibrahim Said fuldstændig Stefan Gartenmann, der lignede en mand på skøjter, hvorefter Said køligt sparkede bolden ind.

Gustav Isaksen blev sendt på banen fra starten af anden halvleg, og den unge kantspiller viste hurtigt, hvorfor nogen fodboldeksperter mener, at han bør være i spil til at komme med til VM.

Der gik således ikke ret lang tid, før Isaksen sparkede liv i midtjydernes comebackhåb med en reducering til 1-3.

Lidt efter blev FCM-anfører Erik Sviatchenko også sendt i aktion. Men selv om de tunge skyts nu var på banen, så var det altså ikke nok til at få skovlen under Viborg, der dermed gik videre.

Mens flere profiler altså startede på bænken for FC Midtjylland torsdag, så var Evander slet ikke med i truppen.

På rygtebørsen meldes brasilianeren tæt på et skifte til amerikanske Portland Timbers i en handel, der angiveligt kan indbringe FCM omkring 75 millioner kroner.

/ritzau/