Smukke scoringer sender SIF på sikker semifinalekurs

Søren Tengstedt og Tonni Adamsen sikrede Silkeborg IF et fremragende udgangspunkt før returkampen mod Sønderjyske

Udgivet:08. marts 2023, 20.33

Læsetid:3 minutter

Søren Tengstedt jubler her med Lasse Vigen efter sit pragtmål til 0-1. Foto: Ulla Myrhøj

Michael Helligsø
Sportsjournalist

3 måneder siden

FODBOLD Silkeborg IF har i den grad lagt billet ind på en plads i pokalturneringens semifinaler.

Onsdag aften vandt superligaklubben foran 2011 tilskuere i Haderslev med 2-0 over Sønderjyske fra 1. division, og dermed har SIF givet sig selv et fremragende udgangspunkt før returkampen, der spilles på Jysk Park i påsken.

Søren Tengstedt bragte midt i første halvleg SIF på sejrskurs med et drømmehug, mens Tonni Adamsen scorede til 0-2 kort inde i anden halvleg med en klinisk afslutning med højrebenet.

SIF-træner Kent Nielsen havde skiftet ud på fem pladser i forhold til startopstillingen fra årets første tre superligakampe.

Alexander Busch var med i forsvaret, mens Lasse Vigen og Pelle Mattsson fik chancen centralt på banen. Derudover var der sjældne startpladser til Søren Tengstedt og Mads Kaalund på den offensive midtbane.

Det var Sønderjyske, der efter otte minutters spil kom til kampens første store chance. Backen Jonas Thorsen blev spillet helt fri foran Nicolai Larsens mål, men Alexander Busch kom flot ned og afværgede situationen med en glidende tackling.

Marc Dal Hende kom efterfølgende til et udmærket hovedstød for Sønderjyske, der i perioder havde held med at gøre kampen til en fysisk forestilling med meget duelspil.

Midt i halvlegen begyndte SIF for alvor at røre på sig. Tonni Adamsen driblede ned mod feltet og spillede bolden ud til Stefán Teitur Thórdarson, der med hælen frækt forsøgte at spille tilbage til Adamsen. Men efter lidt klumpspil løb den gode mulighed ud i sandet.

I det 24. minut fik de medrejsende SIF-fans på Sydbank Park til gengæld lov til at juble.

Søren Tengstedt tæmmede efter en pasning fra Thórdarson bolden på kanten af feltet, og med et drømmehug fra kanten af feltet bankede han SIF i front.

Efterfølgende rørte både Mads Kaalund og Tonni Adamsen sig, men i begge tilfælde blev chancerne ikke spillet helt store nok.

12 minutter før pausen blev Peter Christiansen i den anden ende spillet fri på kanten af feltet, men Sønderjyske-spilleren sparkede lige på Nicolai Larsen.

Kort efter fik Alexander Busch kampens første advarsel, da han hægtede selvsamme Christiansen på kanten af feltet i SIF’s højreside. Men Sønderjyske fik ikke noget ud af det efterfølgende frispark.

Udeholdet kørte videre med de samme 11 fra starten af anden halvleg, og ni minutter efter pausen kunne SIF igen juble.

Oliver Sonne ekspederede med en lækker hælaflevering bolden videre til Tonni Adamsen, der med et resolut spark med højreskøjten bragede bolden i nettet til 0-2.

Kort efter burde Mads Kaalund have bragt gæsterne yderligere foran, da han blev spillet helt fri af Lukas Engel. Men Kaalund tøvede lidt og brændte på den tidligere SIF-keeper Nicolai Flø.

SIF sad tungt på kampen nu. Lasse Vigen kom til et fremragende spark fra kanten af feltet, og umiddelbart efter var Tobias Salquist tæt på et heade udeholdet yderligere i front efter et hjørnespark.

I det 67. minut sendte SIF Alexander Lind og den tidligere Sønderjyske-spiller Andreas Oggesen på banen i stedet for Tonni Adamsen og Stefán Teitur Thórdarson.

Fem minutter senere burde Peter Christiansen have reduceret, da han efter en slem Oggesen-fejl kom fri i en omstilling. Men han chippede bolden over SIF-målet, og få minutter senere måtte angriberen se en afslutning fra tæt hold blive blokeret af Salquist.

Omvendt burde SIF have fået meget mere ud af en helt fri kontra, hvor Mads Kaalund sjuskede med sin aflevering til Søren Tengstedt, der dermed ikke fik mulighed for at afslutte.

Med 11 minutter igen kom SIF-talentet Anders Dahl på banen i stedet for Søren Tengstedt, og to minutter før tid fik Robin Østrøm også lov til at betræde banen, da han blev skiftet ind for Lasse Vigen.

Kort efter blev der fløjet af på Sydbank Arena, hvor SIF sørgede for, at klubben nu har mere end det ene ben i pokalsemifinalen.

Indlæser debat