God søvn giver Blume en bedre følelse efter finaleentré

Det danske medaljehåb havde næstbedste tid i semifinalen i 50 meter fri og føler sig godt tilpas i vandet.

31. juli 2021, 05.19

Pernille Blume var kun en hundrededel af et sekund fra sin vindertid fra OL i Rio, da hun kvalificerede sig til søndagens finale.

TOKYO Svømmeren Pernille Blume føler sig bedre og bedre tilpas i bassinet i Tokyo, hvor hun lørdag morgen dansk tid svømmede sig i finalen i 50 meter fri.

Blume svømmede i tiden 24.08 sekunder, blot en hundrededel af et sekund langsommere end hendes vindertid fra OL i Rio de Janeiro. Det var næstbedste tid på tværs af de to semifinaleheat.

- Det føltes endnu bedre her til morgen, end det gjorde i går (fredag, red). Det var faktisk en virkelig dejlig oplevelse. Jeg har haft en god nats søvn, og det, tror jeg også, har haft en betydning, siger Pernille Blume.

I fredagens indledende heat savnede hun en lille smule rytme efter i dagene forinden at have svømmet både indledende heat og semifinale på 100-meteren.

Men lørdag havde hun en bedre fornemmelse og hakkede da også fire hundrededele af et sekund af sin tid fra dagen før.

- Når jeg går fra 100 til 50 meter, er det en lidt anden teknik, jeg skal bruge. Den oplevelse i går var med til at gøre, at jeg kunne finde ind i rytmen igen.

Hendes kvalifikationstid blev kun overgået af vinderen af det andet semifinaleheat, australieren Emma McKeon, der for anden dag i træk satte olympisk rekord i disciplinen.

McKeon klaskede håndfladen i bassinvæggen efter præcis 24,00 sekunders svømning. Spørgsmålet er, om den kommende OL-guldvinder skal endnu længere ned i søndagens finale.

- Det ved jeg ikke, men i en finale kan alt ske. Jeg ved, at Emma McKeon er et rigtig godt sted, og det er ære at skulle svømme mod hende i finalen. Hun er en fantastisk person og en fantastisk svømmer, siger Pernille Blume.

I Rio de Janeiro var hendes OL-guld lidt af en sensation, og hele opmærksomheden var ny for den overvældede dansker.

Nu er der gået fem år, og Blume er blevet en erfaren svømmestjerne, der ved, hvordan man skal forberede sig og præstere under maksimalt pres.

- Jeg har bygget en erfaring op gennem årene, hvor jeg ved, at jeg kan forholde mig forholdsvis roligt og pragmatisk til tingene.

- I morgen ved jeg, at der er kun er det løb tilbage og så ikke mere. Jeg føler næsten allerede, at jeg er inde i en klokke, hvor jeg ikke tænker på andet, siger Pernille Blume.

Finalen svømmes klokken 03.37 natten til søndag dansk tid.

/ritzau/