Rye Kraftvarmeværk og Ry Varmeværk fusionerer

Fusion skal fjerne afhængigheden af gas i Gl. Rye og styrke den grønne omstilling

Udgivet:17. september 2022, 09.53

Læsetid:1 minut

Rye Kraftvarmeværk og Ry Varmeværk slår driften sammen og fusionere de to varmeselskaber.

RY/GLRYE Der er mange steder i Danmark store udfordringer med henblik på at tilvejebringe en både grøn og samtidig billig og sikker energiforsyning. Derfor har ingeniørfirmaet NIRAS regnet på fordele fremadrettet for både Rye Kraftvarmeværk og Ry Varmeværk ved at ledningsforbinde de to varmeværker, slå driften sammen og fusionere de to varmeselskaber. og regnestykket gik i plus.

Anbefalingen fra NIRAS har begge bestyrelser med enstemmig opbakning valgt at gå videre med - med sagkyndig bistand fra henholdsvis revisorselskabet Deloitte og advokatselskabet Energi & Miljø.

På et nyligt møde mellem Rye Kraftvarmeværk og Ry Varmeværk er der indgået en aftale omkring fremtidig fusion, med henblik på at optimere varmeforsyningen i begge byer.

Fusionen er planlagt til at blive gennemført per 1. juli 2023, under forudsætning af behandling og godkendelse på generalforsamlinger i begge andelsselskaber.

Farvel gas

De overordnede mål er at frigøre Gl. Rye fra afhængighed af naturgas og skabe en grøn omstilling af varmeforsyningen, samt samtidig opnå bedre varmeforsyningssikkerhed i både Ry og Gl. Rye, til en fortsat konkurrencedygtig pris.

Læs også
<span>Mand hørte stemmer inden økseoverfald ved Ry:</span> Sagde undskyld i retten <span>Mand hørte stemmer inden økseoverfald ved Ry:</span> Sagde undskyld i retten
Læs også:
Mand hørte stemmer inden økseoverfald ved Ry: Sagde undskyld i retten

Indlæser debat

Mere interessant læsning

Mest læste

Ry

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Seneste nyt

Se flere