Den nye dreng i klassen

Udgivet:13. april 2022, 13.22

Læsetid:1 minut

Af Peter Sig Kristensen Medlem af byrådet i Silkeborg (EL)

10 måneder siden

INDKØBSPOLITIK Aermont Capital er den nye ejer af Birch Ejendomme. En London-baseret kapitalfond med fokus på ejendomsrelaterede investeringer. Adresse få hundrede meter fra Buckingham Palace. Tillige adresser i Paris tæt på Triumfbuen samt i finanscentret Luxembourg.

Kapitalfonde er i mange tilfælde ganske anvendelige for almenvellet.

Men...

Silkeborg Kommune har en vedtaget politik, som sætter rammer for samarbejde med selskaber, danske som internationale. Måske Silkeborg Kommune har fået sig en lille hovedpine ved det nylige ejerskifte af lokale Birch Ejendomme til den internationale kapitalfond?

Svaret på spørgsmålet går via en undersøgelse af, om Aermont Capital opererer indenfor rammerne af kommunens indkøbspolitik. En undersøgelse, jeg ikke kan foretage; det må andre tage sig af. Jeg kan kun google, men det bliver der ingen særligt saglig undersøgelse ud af. Jeg forstår i den forbindelse til en vis grad godt, hvorfor både Silkeborg Kommunes administration og Midtjyllands Avis helmer, hvad angår en sådan undersøgelse.

Undersøgelsen bliver også først uundgåelig, når vi ser det første samarbejde mellem Birch Ejendomme under ny ejer og kommunen. Jeg ved ikke, om Resen projektet f.eks. kvalificerer til en sådan undersøgelse.

Mens vi venter på dette første samarbejde mellem kommune og den nye ejer, som kan udløse en sådan undersøgelse, kan det anbefales læserne at se nærmere på kommunens indkøbspolitik, som blandt andet indeholder afsnit om CO2-reduktion, økologi, affaldsreduktion, skattely, socialt ansvar, overenskomstmæssige forhold og uddannelse af lærlinge.