Kendt håndbold-ildsjæl er død

Torben Væver blev i 2012 blev kåret som årets leder i dansk håndbold

1. juli 2020, 20.12

Torben Væver blev 52 år. Foto: Ole Nielsen/Ritzau Scanpix

Sportschefen i Skanderborg Håndbold, Torben Væver, er død efter en hjernebløding. Han blev 52 år.

Det skriver håndboldklubben på sin hjemmeside.

- Det er med stor sorg, at vi i Skanderborg Håndbold må meddele, at Torben Væver den 30. juni kl. 17.35 afgik ved døden på Skejby Sygehus, efter at han i tirsdags 23. juni fik en hjerneblødning, skriver klubben.

Torben Væver var desuden bestyrelsesmedlem i klubben, der spiller i de bedste håndboldrækker for mænd og kvinder.

- Det har været vigtigt for os, at respekten og sorgen for de nærmeste og familien er kommet først – Skanderborg Håndbold har måttet stå i anden række, skriver klubben.

Da Torben Væver i 2012 blev kåret som årets leder i dansk håndbold, skrev Uge-Bladet Skanderborg om hans indtog i håndboldverdenen.

Ifølge avisen blev Væver engageret i Skanderborg Håndbold i 1998, da sønnen Andreas begyndte at spille. Dengang var der endnu ikke meget fokus »på klubbens ellers traditionelt gode ungdomsarbejde«.

- Torben Væver fik sat ny skub på ungdomsarbejdet, og han stod i spidsen for at danne den selvstændige forening, der står bag Shea, Skanderborg Håndbold Elite Akademi, der har gjort Skanderborg Håndbold til Danmarks mest succesrige klub på ungdomssiden, skrev Uge-Bladet Skanderborg i 2012. /ritzau/