SIF sælger angriber til Esbjerg

24-årige Emil Holten forlader Silkeborg IF efter denne sæson til fordel for 1. divisionsklubben

14. maj 2021, 20.15

Emil Holten var fast mand for SIF i efteråret, men har ikke fået meget spilletid efter nytår. Foto: Martin Ballund

FODBOLD Til sommer rykker Silkeborg IF som bekendt op i Superligaen, men klubbens 24-årige angriber Emil Holten bliver i 1. division.

Fredag er SIF nemlig blevet enig med Esbjerg fB om et salg af den lange spydspids, der i det vestjyske har fået en kontrakt på fire år.

I SIF stod han til at have kontraktudløb til næste sommer.

- Vi har været glade for Emil Holten, der har været en værdifuld spiller for os i de to år, han har været her, siger SIF-sportschef Jesper Stüker.

- Det er dog ingen hemmelighed, at vi med Nicklas Helenius, Wessam Abou Ali og Alexander Lind er stærkt besat på angriber-positionen, og den konkurrence har sammen med en skade givet Holten begrænset spilletid i foråret. Da vi fik et godt tilbud fra Esbjerg, og Emil Holten ytrede ønske om et skifte til mere spilletid, har vi valgt at sælge ham, siger sportschefen.

Emil Holten kom til SIF fra Nykøbing FC i sommeren 2019 og har på trods af hård konkurrence fra spillere som Ronnie Schwartz, Junior Brumado og Nicklas Helenius scoret 17 mål i 50 kampe.

Siden vinterens tilgang af Nicklas Helenius er Emil Holten dog røget om bag i køen til angrebspladserne, og i foråret har han desuden bøvlet med en ankelskade.

Han er dog udtaget til lørdagens hjemmekamp mod HB Køge.

Indlæser debat...