Top Gear var flyttet til Fårvang

240 mennesker mødte frem til stopfyldt arrangement, da René Birch og GMB Motorsport slog dørene op

Udgivet:12. maj 2023, 09.56

Læsetid:2 minutter

Motorsportens stemme Jens Hansen, der er kendt fra en stribe tv-transmissioner, interviewede Gustav Birch og Simon Birch ved sidstnævntes Super GT-bil. I baggrunden er det Kasper T. Hansen med sin TCR-racer. Foto: GMB Motorsport

Peter A. Sørensen
Sportsredaktør

MOTORSPORT Interessen var markant, da Silkeborgs nye motorsportshold, GMB Motorsport, torsdag aften slog dørene op i Fårvang. 240 interesserede fik en på opleveren ved det totalt udsolgte arrangement, der var udbudt i samarbejde med Midtjyllands Avis.

I ren Top Gear-stil - det berømte, amerikanske motorsports-program - ankom de to GMB-kørere Simon Birch og Kasper H. Jensen til arrangementet i deres toptunede racerbiler, der fik lydniveauet op på helt nye højder i GMB Motorsports lagerhal.

De fremmødte fik imidlertid ikke et kig på teamets Aston Martin-racer, der skal køre på vejene i Le Mans. Som avisen berettede torsdag holder den i England, hvor den skal igennem en større reparation for at blive klar til det prestigefyldte løb 10-11. juni.

Efter arrangementet var det en tilfreds Line Krogh Pedersen - medejer af GMB-koncernen - der gjorde status.

- Det er gået forrygende. Det var tydeligt, at de motorsports-interesserede synes godt om det.

- Vi måtte tidligt melde udsolgt, for vi ville hellere give alle en god oplevelse, end at vi blev for mange. Så må vi holde et arrangement igen til vinter, konstaterede Line Krogh Pedersen.

Med motorsportens stemme, Jens Hansen, som konferencier var flere af GMB Motorsports topfolk på scenen, og 16-årige Simon Birch viste tydeligt, at det er en fed oplevelse at give den gas i Super GT-raceren.

Både ejer René Birch og Le Mans-kører Marco Sørensen var også en tur på scenen. Marco Sørensen dog fra et tv-link fra USA, hvor han ikke lagde skjul på, at Le Mans bliver en stor oplevelse.

Næste store opgave for GMB Motorsport er den 20.-21. maj, hvor der er løb på Jyllandsringen.

Læs også
Bil skal repareres for over 750.000 kroner: Birch i kamp med tiden Bil skal repareres for over 750.000 kroner: Birch i kamp med tiden
Læs også
Bil skal repareres for over 750.000 kroner: Birch i kamp med tiden
De 240 fremmødte fik indblik i en racerbils indre, og interessen var stor. Foto: GMB Motorsport
Der var godt fyldt i lagerhallen i Fårvang. Foto: GMB Motorsport
René Birch var selv på podiet og fortalte historien om GMB Motorsport. Ambitionerne er tårnhøje... Foto: GMB Motorsport

Indlæser debat