Idé til påsken: Prøv det nye fitnessprogram i Lyngbakkerne

Lokal fysioterapeut laver gratis Lyngbakke Fitnessprogram

2. april 2020, 12.16

Arbejdet med at lave fitness program har fjernet tankerne fra den økonomiske situation, Birgitte Rundell er i. - Min klinik og jeg skal nok klare den, men jeg er naturligvis bekymret. Heldigvis redder regeringens hjælpepakke til selvstændige sådan en som mig, siger hun.

GL.RYE Birgitte Rundell er fysioterapeut i Gl. Rye, og hun har på grund af coronapandemien pludselig fået god tid.

Klinikken er kun nødåbent for kritiske patienter, men den ekstra fritid får ikke Birgitte Rundell til at hvile på laurbærrene.

Hun har lavet et gratis træningsprogram, som foregår i den friske luft i Lyngbakkerne ved Gl. Rye.

Med familiemedlemmer som statister tog hun for nylig billeder af rutens 22 træningsøvelser og lagde dem online i byens facebookgruppe under navnet »Lyngbakke Fitnessprogram«

- Jeg har længe gået med tanken om at finde smukke natursteder i Gl. Rye, som er velegnede til træningsøvelser. Men tiden har ikke kunnet slå til med klinik i Gl. Rye og Nørre Snede og en familie derhjemme, siger Birgitte Rundell.

- Det kunne nemt tænkes, at der kommer mere, for jeg har flere ting i tankerne. Der er mange gode steder endnu, siger hun.

En slikbutik for motionister

Lyngbakke Fitnessprogram er både for voksne og børn. Ruten tager en times tid, hvor motionisten, erfaren eller ej, kan kaste sig over alt fra sprællemænd til klatreture.

- Lyngbakkerne er for mig ligesom en slikbutik med alverdens træningsmuligheder. Alle kroppens muskler bruges, siger hun.

I denne tid tænkte Birgitte Rundell et par forholdsregler ind i træningsprogrammet.

- Øvelserne foregår med afstand til hinanden, og der hænger ikke sedler eller lignende på ruten, som man skal røre ved. Det hele ligger digitalt, siger hun.

Birgitte Rundells familie var statister, da hun tog billeder til Lyngbakke Fitnessprogram. Her løfter manden Kim og datteren Marie på træstammer.