Mitjyske Meninger: Du er nu nummer 86.128 i køen!

Udgivet:01. juni 2023, 10.13

Læsetid:2 minutter

Foto: Martin Ballund

Af Torben Pedersen Bryrup

4 måneder siden

Det er noget af et væsen jeg er kommet i kø i. Sygehusvæsenet.

Årsagen er den smerte og slitage, der følger med kroppens alder. For halvandet år siden blev jeg rygopereret. Nervebaner ned til venstre ben blev fritlagt, og jeg blev dengang fri for de irriterende iskiassmerter.

De er så kommet igen, øv.

Min lokale læge oplyste, at det kunne være noget arvæv, der generer, og bestilte et besøg hos en ryglæge på Silkeborg Sygehus.

Jeg fik indkaldelsen den 30. marts i år i min e-Boks. Mødet med ryglægen på sygehuset var sat til den 21. juni, 2023.

Jeg blev MR scannet i starten af maj og besluttede at benytte mig af 30 dages reglen for at komme på privathospital. Det kan man, når der er mere end 30 dage mellem indkaldelsen og konsultationsdatoen.

Man skal blot ringe til patientkontoret, så fikser de et privathospital med kortere ventetid, det gjorde en sød pige med bravur sidste gang.

Så for godt tre uger siden ringede jeg til Patientkontoret. Deres telefonsvarer oplyste, at man nu kun kunne registreres til et privathospital på digital maner.

Telefonsvareren bad mig om at blive hængende i røret, så ville jeg blive stillet om til en medarbejder.

Telefonsvareren gjorde meget tydeligt opmærksom på, at den medarbejder, jeg ville komme til at tale med, IKKE var fra patientkontoret, men at medarbejderen kun ville vejlede mig til at lave en digital henvendelse.

Jeg lagde på og gik tilbage til min e-Boks. Der havde jeg allerede set, at der var en skriftlig vejledning.

Jeg udfyldte diverse skemaer på min PC og fik besked om, at der i løbet af kort tid ville komme et kø-nummer i min e-Boks.

Og dårligt havde jeg klikket »send« og luk, før kønummeret kom.

Jeg åbnede igen e-Boksen glad og forventningsfuldt med et inderligt ønske om et lavt nummer.

Jeg fik kønummer 86.128 efterfulgt af en besked om at gå ind på Patientkontorets website for at finde mere information.

På websitet fandt jeg frem til at kønumre mellem 85.750 og 86.970 ville få en telefonisk henvendelse fra Patientkontoret uge 22.

Og det er så i denne uge. Jeg venter spændt.

Og netop nu hvor jeg skal trykke »send klumme«, ringede Susan fra patientkontoret. Hamlet Aleris har en uges ventetid på undersøgelse, og en uges ventetid på operation. Dem snupper jeg. Hurrah.