Silkeborg må byde ind på DM i fyrværkeri på lige fod med andre

Det er ikke givet, at DM i fyrværkeri går hånd i hånd med Ildfestregattaen i Silkeborg. Nye arrangører kan byde ind som alle andre

5. marts 2019, 13.03

Silkeborgenserne er blevet forvænte med at kunne se DM i fyrværkeri til Regattaen, men det kommer kun til at gentage sig, hvis de nye arrangører af ildfesten byder ind på mesterskaberne. Foto: Flemming Hansen

SILKEBORG Fyrværkeriet er det helt centrale samlingspunkt, når der bliver holdt Ildfestregatta i Silkeborg, og gennem de seneste mange år er raketterne ikke kun sendt op for at fornøje publikum.

Regattaen er blevet brugt som kampscene for de bedste fyrværkere i landet, når danmarksmesterskaberne i fyrværkeri skulle afgøres. Men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være fremover.

Siden 2009 har tidligere arrangør af Regattaen, Kurt Pedersen, sammen med vennen Erik Kjeldsen fra Randers haft rettighederne til at afholde mesterskaberne. Men Kurt Pedersen er blevet sat fra bestillingen som arrangør af Regattaen af Silkeborg Kommune, og dermed vil mesterskaberne ikke automatisk blive afholdt i Silkeborg.

- Silkeborg kan byde ind på mesterskaberne på lige fod med alle andre, så jeg ved ikke, om der bliver afholdt DM i Silkeborg ved Regattaen i 2020, siger Kurt Pedersen.

Han anslår, at prisen for at arrangere fyrværkerimesterskaberne starter ved 800.000 kroner.

- Det kommer an på, hvor stor man ønsker festen, så det er 800.000 kroner og opefter, siger han.

Kurt Pedersen og Erik Kjeldsen har hidtil stået for afviklingen af DM som privatpersoner, men nu er de lagt ind under selskabet De Danske Fyrværkeri Konkurrencer.

Læs også
Kurt P og Zähringer er sat af
+Abonnement

Raketter i Virklund...