Debat: Ja, hvor skal de unge skatere i Ry være?

23. maj 2020, 12.52

FACILITETER Bo Jørgensen har igennem længere tid huseret på facebook med ønske om en skaterbane til sine to drenge, og jeg må beundre mandens ildhu. BJ har skrevet et længere indlæg, hvor han har tolket at »byens interesse for en skaterbane er stor!« Ok, lige et par spørgsmål så:

Har byen og de mange hundrede dannet en forening, og er de klar til at betale realistiske kontingenter til vedligeholdelse og drift af en skatehal?

Har de fundet en byggegrund?

Har de købt en byggegrund?

»Med tanke på hvad jeg hører fra mine børn«. Det kan man ikke rigtig bruge til noget!

Muligt at nogle borgere i bymidten trænger til en fornyet holdning til skateboarding - det er absolut også muligt at skateboarderne har brug for en holdningsændring mht. hvornår man udsætter andre borgere for vedvarende støj! Skateboardere har før holdt til på vores vendeplads, og det kan godt ødelægge en ellers hyggelig, aften når man skal høre på det!

BJ vil skabe rum til aktive børn og unge i gadebilledet på Ry Bytorv, - er det også på bytorvet BJ forestiller sig en skatehal bygget? Hvis skatehal/bane bliver bygget f. eks. i forbindelse med Ry Hallerne er det så for langt væk fra bymidten til at mere end en håndfuld af de unge vil bruge faciliteten? Der kan vi jo ikke se, høre og beundre deres udfoldelser?

Ok, Bo Jørgensen, der er ikke andet at gøre end at komme i arbejdstøjet og få skabt økonomi og sted til de faciliteter, dine børn skal bruge.

Ry er og har i de mange år, jeg har boet her, altid været en driftig by med et rigt og mangfoldigt (kontingentbetalt) foreningsliv. Nu ønskes der bl. a. trailcenter, solbådehavn, multifunktionshal, svømmehal og skatehal. Der skal penge til! Det er da en trøst, at der åbenbart ikke også er mangel på curling-faciliteter.

På bundlinjen som jeg før har skrevet og sagt, så mangler Ry et sted, som er de unges og, her ville det klæde vores politikere at støtte op. Hvad med f.eks. det tidligere bogtrykkeri på Brunhøjvej? Det ville være ideelt til en masse ungestyrede aktiviteter, (under supervision selvfølgelig), som set i f. eks. Fredericia med »De Orange Haller«.