Tekstil- og billedkunstner udstiller i Gudenåhuset

Hele juni kan man se en udstilling, der rummer mange elementer

8. juni 2021, 09.42

Ny udstilling i Gudenåhuset fra kunstner Helle Bendorff.

BJERRINGBRO I juni vises en retrospektiv udstilling i Gudenåhuset, Bjerringbro Bibliotek, med tekstil- og billedkunstner Helle Bendorff med værker, som har været skabt til skiftende temaudstillinger - for eksempel malerier og tryk med inspiration fra papirklip, gækkebreve og hæklede flakoner. Eller kombineret broderi, vævning og smadrede tallerkner.

Filt til billeder

Helle Bendorff er tekstil- og billedkunstner og trykker tekstiler til kunsthåndværk og filt til billeder. Trykning foregår med simple metoder, som eksempelvis en forstørrelse af de linoleumklodser, der tidligere blev brugt af vores formødre.

Gentagelsen er gennemgående i de fleste værker i form af prikker eller linjer. Rytmer og rutiner, som giver tryghed i vores hverdag.

På udstillingen i Gudenåhuset er der kun få tekstilværker med, men nogle af malerierne er fortryk til tekstiler.

Helle Bendorff har adresse i Ebeltoft og søger i øjeblikket byggetilladelse til at udvide sit 10 kvadratmeter store værksted på fiskerihavnen med håb om indflytning i november 2021.

Helle er blandt andet uddannet på Skals Håndarbejdsskole og Engelsholm Kunsthøjskole.

Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Bjerringbro Kunstforening og kan ses i Gudenåhusets Udstillingslokale til og med 29. juni i bibliotekets betjente åbningstid.

Indlæser debat...