Udligningsaftale - god eller dårlig for Silkeborg?

20. maj 2020, 12.01

Foto: Martin Ballund

UDLIGNINGSREFORMEN Så klapper de sig selv endnu engang på skulderne - socialdemokraten Mogens Jensen og venstremanden Kristian Pihl Lorentzen - i Midtjyllands Avis den 6. maj. God udligningsaftale for Silkeborg. Silkeborg vinder på udligningsreform. Ja, sådan skriver de. Phil skriver »Silkeborg Kommune får tilført 14,5 millioner kroner ekstra«. Det er helt forkert. Hvorfor forholder Phil sig ikke til FAKTA. Silkeborg Kommune skal betale 167,4 mio. kr. til andre kommuner i Danmark. Det er vel det, der betyder noget? Er det positivt eller negativt for Silkeborg?

For mig viser det tydelig to politikere, som med fake news forsøger at score billige point uden at forholde sig til de virkelige udfordringer i Danmark. Er det rimeligt, at de såkaldte »rige kommuner« (hvis de findes?), skal betale til de »fattige kommuner« (hvis de findes?).

Jeg mener personligt, at vi skal være med til at skabe lighed i Danmark. Og jeg erkender også, at der er nogle udfordringer i geografiske områder i Danmark, som vi - også økonomisk - skal forholde os til. Men hvorfor forholder de to politikere sig ikke til, hvilken effektivitet vores kommuner drives med? Jeg tror måske ikke, at de ved, hvordan udligningsreformen er skruet sammen? Men det giver næppe flere stemmer til næste valg, hvis de måtte forholde sig til fakta.

Hvis de to folketingspolitikere ville gøre noget godt for Silkeborg, kunne de jo i Folketinget sørge for, at beløbet til en helt unødvendig ny ringvejsbro - vel omkring 175 millioner kroner - kunne bruges mere ansvarligt i Silkeborg. Mit forslag ville være at bruge beløbet til en udbygning af vejnettet nord for Silkeborg. Viborgvej: Balle - Skægkær - Kjellerup til Viborg. I øvrigt forstår jeg ikke den manglende ansvarlighed hos samtlige Silkeborg byrådsmedlemmer i denne sag. Det er forkert omgang med offentlige midler!