Giv din stemme til den smukkeste arkitektur

Silkeborg Kommune sætter fokus på smuk arkitektur. Galleriet her viser de nominerede boliger inden for kategorierne familiehuse, etageboliger, renoveringer samt parker og byrum. I samarbejde med Midtjyllands Avis lader kommunen borgerne stemme om »Læsernes arkitekturpris«

27. august 2021, 13.22
1 af 64 Bolig 1: Engsvinget 10: På Engsvinget er der opført en ny enfamilievilla. Boligen er på 292 m2 og er i to plan. Boligen består af to bygningsformer, som forskyder sig i forhold til hinanden

Hvad er smuk arkitektur?

I samarbejde med Silkeborg Kommune opfordrer Midtjyllands Avis nu læserne til at stemme på den bolig, nyrenovering, plads eller det byrum, som fortjener »Læsernes Arkitekturpris 2021«.

Anledningen er, at Silkeborg Kommune hvert andet år sætter fokus på smuk arkitektur med en bygningspræmiering, der er konkurrence, som hylder arkitekturen, og samtidig er med til at skabe dialog og tanker omkring den lokale arkitektur.

Du kan her i galleriet se de nominerede kandidater, og du opfordres til at bladre dem igennem og dernæst afgive din stemme.

Stærkt felt

I år er de nominerede emner placeret i fire kategorier: Private boliger, etageboliger, renoveringer samt byrum.

I de senere uger er indstillinger strømmet ind, og der er nu udvalgt en række nominerede.

Kriteriet for at deltage har blandt andet været, at byggeriet skal være færdigopført mellem 2019 og 2021.

- Vi har modtaget en række stærke kandidater med et højt niveau til alle kategorier. Især synes jeg, at der i år er nogle virkelig stærke eksempler inden for de fælles byrum og parker, siger planchef Line Morsing Steenberg.

I den kategori finder man eksempelvis de nye søbade ved Almindsø, men også samtaletårnet ved højskolen, Grathe Monumentet og sågar Stærke Storm er med her.

Forskellige facader

Inden for de private boliger er der i år otte nominerede såkaldte enfamiliehuse.

Flere af boligerne rummer rigtig mange kvadratmeter, og så er de stramme linjer fremherskende i arkitekturen.

Der ses også flere huse, hvor kombinationen af sten, træ og zinkbeklædning danner et samspil i facaderne.

- Arkitektur er spændende, fordi det sætter en dialog i gang. Både mellem fagfolk og almindelige borgere som har forskellige holdninger. Derfor er det glædeligt, at vi hvert andet år er med til at fremhæve og skabe dialog om arkitekturen, tilføjer Line Morsing Steenberg.

Læserne kan stemme frem til den 17. september. Læserprisen uddeles i forbindelse med Arkitekturens Dag, der er den 4. oktober, hvor alle interesserede fra klokken 19.00 inviteres til at møde op i Medborgerhuset på Bindslevsplads.

Her er Silkeborg Kommune værter for en aften, hvor arkitekturen er i højsædet, og hvor de forskellige priser uddeles.

Foruden læserprisen uddeles der også priser, som et fagudvalg har valgt at præmiere.

Sådan stemmer du

Kig billederne igennem i galleriet. Går derefter til afstemning herunder. Du kan stemme én gang.

Nogle af billederne i galleriet er desværre skaleret forkert. Det beklager vi. Se flere billeder hos kommunen - KLIK HER

Loading...

Indlæser debat...