DET ER DIT VALG - KV21

Hærvejsmotorvej - og en håbløs linjeføring

27. oktober 2021, 12.22

MOTORVEJ Hærvejsmotorvejen er på vej. Som borger i området må jeg sige, at jeg undrer mig over linjeføringen. Særligt undrer det mig, at man ikke vælger at lade den flugte hovedvej 52 mellem Viborg og Silkeborg, som er blevet massivt udfordret efter motorvejstilkoblingen i Skægkær - den kunne virkelig trænge til en aflastning. Det vil give en perfekt kobling til den tværgående motorvej nord for Silkeborg, også for borgere fra Ans-området.

Det undrer mig også, at man - hvis den absolut skal flugte, hvor linjen er udlagt - så ikke har valgt at trække den lidt længere mod vest, bagom Kompedal Plantage, lade den ramme området omkring Skygge, og derved naturligt fange en tilkobling i Bording eller Pårup.

Jeg har boet meget tæt på A13 i snart tyve år. Og ja, vel er den trafikeret, særligt i tidlige morgentimer, men så er det nu heller ikke værre. Hvorfor ikke i stedet udvide A13 til en motortrafikvej med ekstra støjværn?

Linda Lyngsøe (S)

Jeg ved, at der er borgergrupper i både Klode Mølle og i området omkring Hvam, som har samme tilgang, og de har min fulde sympati og opbakning.

Det virker faktisk lidt om et prestigeprojekt, for er der reelt behov netop på udlagte linje? Jeg har boet meget tæt på A13 i snart tyve år. Og ja, vel er den trafikeret, særligt i tidlige morgentimer, men så er det nu heller ikke værre. Hvorfor ikke i stedet udvide A13 til en motortrafikvej med ekstra støjværn? Det vil selvsagt øge hastigheden - som den mange steder i forvejen kan bære - og det vil samtidig kunne nedsætte de tragiske ulykker, der sker med hasarderede overhalinger. At skulle køre de få kilometer ekstra ved at lade linjen slå et lille sving, betyder jo ingenting. Se bare motorvejslinjen nord for Silkeborg, og lad den være det gode eksempel.

Jeg er åben for en drøftelse af linjeføringen, men som den er fremlagt nu, bliver det et nej tak herfra.

Indlæser debat