Vi foretrækker mobilen som musikafspiller

Ny undersøgelse om danskernes mobilvaner viser, at hver fjerde dansker bruger mobilen til at høre musik på farten

Udgivet:01. januar 2012, 13.10

Læsetid:2 minutter

HTC Sensation XL er en af to mobiltelefoner, der er udstyret med Beats Audio.

/ Ritzau /

11 år siden

Danskerne er vilde med at høre musik på farten.

25 procent bruger mobilen som musikafspiller på farten. De fleste lytter ofte eller altid til musik, når de er på vej, og hver tredje gør det i en halv til hel time af gangen. Det viser en ny forbrugerundersøgelse foretaget af YouGov for HTC i Danmark.

- Mobilen er blevet en schweizerkniv, som har overtaget mange af de funktioner, som vi tidligere havde andet udstyr eller gadgets til at udføre. Når det gælder musik, er der dog indtil nu ikke nogen mobilproducent, der har formået at levere særlig god lyd på en mobiltelefon. Brugerne har måttet affinde sig med en ringere og mere unuanceret lydoplevelse, end på anlægget hjemme i stuen. Undersøgelsen viser tilmed, at især de unge bruger tid på at lægge deres favoritmusik ind på telefonen. Og så er det jo lidt synd, at musikken ikke kommer til sin ret, siger Peter Frølund, nordisk direktør for HTC.

I august købte HTC 51 procent af Beats – et selskab der i 2006 blev grundlagt af Dr. Dre og Jimmy Iovine fra Interscope Geffen A&M Records med formålet at udvikle en ny type hovedtelefoner, der er i stand til at gengive hele det lydspektrum, som musikere og producere frembringer i professionelle lydstudier.

Siden da har HTC lanceret to telefoner med Beats Audio – en lydprofil på telefonen, der er tilpasset de medfølgende specialdesignede Beats by Dr. Dre-øretelefoner.

- Vi flytter grænsen for, hvordan og hvor godt musik kan lyde på en smartphone. Vi vil ganske enkelt levere den ultimative lydoplevelse på en smartphone. Når man hører om det, tænker man måske - Ja ja, fint nok - hvor stor kan forskellen være? Men forskellen er overraskende stor. Man oplever en fyldigere bas, sprødere vokaler og et mere detaljeret lydregister på disse telefoner, siger Peter Frølund.