Midtjyske Meninger: Slap lige lidt af

25. juni 2021, 12.23

Foto: Martin Ballund

Hvis man indimellem læser i lokalgrupperne på Facebook, er der to emner, som folk kan skrive lange tråde om: det ene er husdyr, og det andet er unge mennesker.

Katte bliver væk, eller de går ind i nabohaven, og man skal holde sin kat på egen grund, kan jeg forstå. Ja, prøv det! Jeg har i øvrigt haft et par katte, der aflivede muldvarpe og afleverede dem til mig - de to misser kunne jeg måske leje ud.

Jeg synes, mange af os er blevet så nærtagende med mange ting, og man er hurtig til at anmelde sine medmennesker. Slap af, nyd sommeren og hiv lidt mere tolerance op af lommen

Anne-Marie Rytter Pedersen i "Midtjyske Meninger"

Hunde og hundeefterladenskaber optager rigtig mange mennesker i de lokale grupper. Og selvfølgelig er det ikke rart at jokke i en hundelort, men tænker man efter, er skaden dog til at overse. Plastikhundeposer er vel i bund og grund dårligere for miljøet end hundeklatterne.

Og så er der »De unge mennesker«, der gør alt det forkerte: De larmer og ødelægger alt, hvad de kommer i nærheden af, ser det ud til. Mange af os, der ikke længere kan betegnes som unge mennesker, er så forargede over den unge generation. Jeg tror, at i mange småbyer mangler de unge et sted at være, hvor de kan snakke, høre høj musik og hygge sig. Jeg selv gik som ung i ungdomsklub og i ungdomsskole, og vi festede og larmede også, men vi havde nogle steder, hvor det var legalt.

Lars Storgaard, som selv er betjent, mener, at der bør være endnu en betjent i Favrskov, så der kan blive mere trygt at være. Ikke for at tage folk i nakken og smide dem i kachotten, men nok mere for at blive set og for at kunne snakke med folk i området. De fleste mennesker er flinke og rare, uanset alder, og mange gange kan det forebygge, at tingene kommer ud af kontrol, hvis eksempelvis en fornuftig betjent kigger forbi.

Soundbokse har der været talt meget om i det her forår, og jeg tænker hver gang, der bliver snakket om høj musik: Ja ja de unge mennesker har siddet isoleret i lang tid på grund af coronasmittefaren. Ikke noget at sige til, at de trænger til at komme udenfor og slå sig lidt løs. Jeg må indrømme, at jeg tænker, at kan man ikke sove for musikken, så er man måske ikke søvnig nok. Hvis der bliver indført forbud mod høj musik efter kl. 22, kan politiet få nok at se til på lune sommeraftener, for så er man vel også nødt til at håndhæve det forbud.

Der er i det hele taget megen støj i vores tilværelse. Jeg kan konstant høre motorvejen, og alle de hårde hvidevarer, vi omgiver os med, larmer og brummer også hver dag.

Jeg synes, mange af os er blevet så nærtagende med mange ting, og man er hurtig til at anmelde sine medmennesker. Slap af, nyd sommeren og hiv lidt mere tolerance op af lommen.

Midtjyllands Avis har et fast korps af skribenter, der skriver klummerne under »Midtjyske Meninger«. Kommentarer her er udtryk for skribentens egen holdning.

Indlæser debat...