Erhvervssucces må ikke blive en sovepude

7. juni 2021, 13.12

ERHVERVSPOLITIK Favrskov skal i mine øjne være Danmarks bedste kommune at drive virksomhed i. Vi skal tiltrække nye virksomheder og fastholde eksisterende, fordi et velfungerende erhvervsliv skaber vækst og arbejdspladser. Det sikrer skattekroner, som skal betale vores daginstitutioner, skoler, ældrepleje, infrastruktur, fritidsfaciliterer osv.

Jeg kunne dog godt tænke mig, at vi også får gjort andre dele af kommunen mere attraktive at drive virksomhed i, så vi får sat fut i udviklingen og væksten i en større del af kommunen

Mette Nøhr (K)

Forleden læste jeg en artikel i Århus Stiftstidende om, hvor gode vi er i Favrskov til at tiltrække virksomheder - 167 flyttede til kommunen sidste år. Herlig læsning. Det er også godt at læse, hvordan vi i Favrskov har fjernet nogle af de byrder, som pålægges virksomheder i mange andre kommuner.

Sagt på jysk: Det går ret godt. Men de gode resultater må ikke få os til at læne os selvtilstrækkeligt tilbage, fordi så bliver vi overhalet af de andre kommuner. Vi skal fortsat være helt fremme i skoene, så Favrskov bliver endnu mere attraktiv at drive virksomhed i.

Det er især Søften og Hadsten-området, der tiltrækker virksomheder, og det skal der ikke siges ét eneste negativt ord om. Jeg synes, det er fedt at køre forbi erhvervsområdet i Søften og se, hvordan nye virksomheder popper op, fordi succesen gavner hele kommunen.

Jeg kunne dog godt tænke mig, at vi også får gjort andre dele af kommunen mere attraktive at drive virksomhed i, så vi får sat fut i udviklingen og væksten i en større del af kommunen. Men det kommer ikke af sig selv. Der skal skrues på forskellige knapper, og en af de store knapper er infrastruktur. Det er så afgørende, at medarbejdere og varer kan komme frem og tilbage på en hurtig og effektiv måde. I den forbindelse er den nuværende Rute A 26 en stor barriere i forhold til udviklingen i den sydlige og vestlige del af kommunen. Derfor er det afgørende vigtigt, at de igangværende trafikforhandlinger munder ud i en motortrafikvej mellem Aarhus og Søbyvad, fordi det vil gøre Hammel- og Thorsø-området endnu mere attraktivt for virksomhederne.

Indlæser debat...