Herning-Ikast og København slår lokalrivaler og er i Final 4

Der var både midtjysk og københavnsk lokalopgør i kvindernes pokalkvartfinaler i håndbold tirsdag aften.

28. september 2021, 22.08

Herning-Ikast Håndbold slog Silkeborg-Voel tirsdag aften og er klar til Final 4 i kvindernes pokalturnering. (Arkivfoto)

KØBENHAVN Der var lokalopgør på programmet tirsdag, da de to første kvartfinaler i kvindernes pokalturnering i håndbold skulle afvikles.

I Jylland kvalificerede Herning-Ikast Håndbold sig til Final 4 med en sejr over Silkeborg-Voel KFUM på 28-26, mens København Håndbold slog Ajax København på Sjælland med 29-22.

Silkeborg-Voel gav det ubesejrede tophold i ligaen kamp til stregen. De to klubber fulgtes pænt ad i første halvleg, hvor Herning-Ikast gik til pause foran 14-13.

Efter kortvarigt at have været nede med 15-18 kæmpede Silkeborg-Voel sig tilbage, og det gav en tæt afslutning.

Herning-Ikast viste dog rutinen og levede op til favoritværdigheden. Trods mandsopdækning lukkede holdet opgøret med scoringen til 27-25 i det sidste minut.

Tidligere tirsdag var København i fuld kontrol i størstedelen af kampen og førte 17-9 ved pausen mod lokalrivalerne fra Ajax København.

Men der kom lidt sved på panden, da Ajax reducerede til 20-23 med otte minutter igen. Tættere kom Ajax dog ikke på, og København kørte i sidste ende sejren sikkert hjem.

Dermed var der også oprejsning til danmarksmesteren fra 2018. I ligaen er det blevet til tre nederlag i træk og blot tre point i fem kampe, hvilket giver en placering som nummer ni i tabellen. Modsat har Ajax startet godt og har seks point.

Onsdag mødes Team Esbjerg og Nykøbing-Falster Håndbold samt Odense Håndbold og Viborg HK i de to sidste pokalkvartfinaler.

/ritzau/