En stribe overtrædelser af Jyllandsringens miljøgodkendelse

2. august 2019, 12.30

Foto: Martin Ballund

STØJGENER Svar til FDM Jyllandsringen.

En artikel i MJA 20.7.19 omhandlede naboers klager over støjgener fra FDM Jyllandsringen samt manglende overholdelse af de givne vilkår i Miljøgodkendelse for FDM Jyllandsringen af 2013.

Som kommentar til artiklen, udtaler Betina Engholm, afdelingschef på FDM Jyllandsringen, at virksomheden overholder deres miljøgodkendelse.

MEN gør FDM Jyllandsringen nu også det?

Her, 6 år efter miljøgodkendelsen trådte i kraft, er et par soleklare eksempler på det modsatte:

- Grundlovsdag 5/6-19 blev der afholdt motorsportsaktiviteter. Hvordan er det foreneligt med miljøgodkendelsen, når der i vilkår 22 på side 13 står, at der IKKE må afholdes motorsportsaktiviteter på grundlovsdag og helligdage?

- Ligeledes blev der afholdt Super Car Sunday d. 28/4-19, på en søndag. Et arrangement, hvor FDM Jyllandsringen er lukket. Der gav tilsynsmyndigheden efterfølgende en indskærpelse (gult kort). Så heller ikke her overholder FDM Jyllandsringen miljøgodkendelsen.

- FDM Jyllandsringen har ikke overholdt deres oplysningspligt angående deres aktiviteter på hjemmesiden, som er vilkår 70 og 115 i miljøgodkendelsen. 6 år efter miljøgodkendelsens godkendelse, udtaler FDM Jyllandsringen at nu »lyttes« der til en indskærpelse (gult kort) fra Silkeborg kommune, om overholdelse af vilkår.

- Ifølge Betina Engholm overholdes miljøgodkendelsens støjgrænse. Det harmonerer ikke med, at der både i 2017 og 2018 er givet indskærpelser (gult kort) for flere støjoverskridelser. Fx var støjen på aktiviteten Trackdays overskredet 7 ud af 9 dage.

Miljøgodkendelsen kan findes på Jyllandsringens nabogruppes hjemmeside.