Kanotur gik galt: Syv reddet op af vandet

En kanotur kunne have udviklet sig til en tragedie, da to kanoer kæntrede på Borre Sø torsdag eftermiddag

21. maj 2020, 22.35

Politibåd

SEJS-SVEJBÆK Gode råd var dyre, da to kanoer torsdag eftermiddag kæntrede på Borre Sø i Sejs.

I alt syv personer havnede i vandet.

- Og flere af dem havde hverken redningsveste på eller var i stand til at svømme, så det var en kritisk situation, siger vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch.

Til alt held havde politiet en patruljebåd på vandet, som hurtigt kom til undsætning.

- En anden sejler på vandet fik reddet tre mennesker op af søen, mens politibåden fik reddet fire op af vandet, fortæller Jens Claumarch.

Det var en familie på i alt ni personer fra Aarhus, som havde lejet kanoer i Silkeborg. Der var både yngre og ældre med i gruppen.

- Den farlige situation begyndte med, at én kano kæntrede, og da mennesker i den anden kano ville hjælpe, kæntrede den også. Vi var klar til at sende redningshelikoptere i luften også, da der blev slået alarm fra en person i en motorbåd. Men helikopterne blev der heldigvis ikke brug for, siger Jens Claumarch.

De syv mennesker blev sejlet ind til motorbådklubbens grund på Sejs Søvej, hvor en lægeambulance holdt klar til at yde hjælp. Der var dog ingen af de syv personer, som var kommet noget alvorligt til.

- Men det er altså meget vigtigt, at man husker redningsvesten. Og da særligt, når man ikke kan svømme, konstaterer Jens Claumarch.