Vaskeplads til bådene søges

Udgivet:28. november 2022, 10.54

Læsetid:2 minutter

Af Tor Broberg. Bygaden Them

2 måneder siden

BÅDVASK Kære Rune Kristensen.Flere og flere dementerer jo, at SMK (Silkeborg Motorbådsklub) skulle have ageret passive i sagen. Og har man som almindelig menig fuldt forløbet tæt i medierne, tror man jo ikke sine egne øjne, når man læser kommunens håndtering af både strakspåbuddet og efterfølgende dette respektløse røgslør af søforklaringer det silkeborgensiske bådfolk bliver præsenteret for. Det kalder på en tilbundsgående undersøgelse af, hvorvidt Silkeborg Kommune har ageret inden for gængse, kommunale rammer med så kort varsel, som er tilfældet. Fra den ene dag til den anden må bådejerne ikke længere vaske, slibe, eller male deres både i Indelukket.

De godt 900 medlemmer betaler i forvejen en høj pladsleje, - så der burde være en vej til et kompromis mellem SMK og kommunen i bestræbelserne på i fællesskab at finde midlerne til en vaskeplads til bådene i Indelukket.

Læs også
<span>Bådejerne må ikke vaske men:</span> Hjejlen får særbehandling i miljøsag <span>Bådejerne må ikke vaske men:</span> Hjejlen får særbehandling i miljøsag
Læs også:
Bådejerne må ikke vaske men: Hjejlen får særbehandling i miljøsag

Hjeleflåden får særbehandling og dispensation frem til en eventuel ny dok indvies i 2026. Giv samme dispensation til de sagesløse bådejere, som giver liv i Indelukket og på søerne i både vinter - og sommerhalvåret.

Mon ikke man kunne få etableret en vaskeplads før 2026? I hvert fald er det over 100 år siden, mere eksakt i året 1919, at motorbådshavnen blev udgravet.

Ja, tiden kalder på et miljøeftersyn i vores måde at håndtere vores biler, motorcykler, både og andre motoriserede arter til lands, vands og i luften i henhold til ansvarlig og miljørigtig rengøring og vedligeholdelse.

Det er der ikke to meninger om. Men ikke desto mindre... Hvem i Silkeborg har ikke været med en god ven, en nabo, eller et familiemedlem ude at sejle gennem årenes løb

Motorbådsklubben og Indelukket er allemandseje og et stykke Silkeborghistorie, der skal kæres om.

Læs også
<span>Hjejleselskabet må vaske - bådejere må ikke:</span> - Vi har forsøgt at række hånden ud <span>Hjejleselskabet må vaske - bådejere må ikke:</span> - Vi har forsøgt at række hånden ud
Læs også:
Hjejleselskabet må vaske - bådejere må ikke: - Vi har forsøgt at række hånden ud

Respekter den ånd som dette sted har brugt over 100 år på at opdyrke. Vær ydmyg. Og lad ikke fanatisme og skrankepaveri ødelægge historien og sætte dette stykke Silkeborgklenodie over styr. Giv nu bådejerne en chance for at blive hørt i sagen og vær inkluderende i dette forestående paradigmeskifte.

Behandl bådklubben med samme respekt og værdighed, som når alle bådene følger Hjeleflåden hjem til havnen til Regattaen.

Glædelig jul til Silkeborgs bådfolk.

Indlæser debat