Mindeord: En lidt stille mand med et stort hjerte og en lun humor

Sammen med sin hustru Inger satte Ove Jessen sit præg på Gjessø, hvor han var aktiv i flere former for frivilligt arbejde

Udgivet:01. maj 2023, 11.30

Læsetid:3 minutter

Ove Jessen var gennem mange år fast udlejer af Gjessø Forsamlingshus og fik stor anerkendelse for dette arbejde.Foto: Jakob Stigsen Andersen

1 måned siden

MINDEORD: Mads Venø Jessen har skrevet mindeord om sin far, Ove Jessen fra Gjessø:

Ove Jessen er her ikke mere. Han sov stille ind 25. april efter længere tids kræftsygdom. Han blev 77 år.

Ove voksede op i 1940’erne og 1950’erne på et lille husmandssted i Lindeballe lidt uden for Billund. Eftervirkninger fra 2. verdenskrig var stadig mærkbare, og Ove og hans mange søskende oplevede nøjsomhed, men også værdien af sammenhold og vigtigheden af fællesskab. Værdier der prægede Oves liv, hvor han ofte satte fællesskabet foran egne behov.

I starten af 1960’erne gik Ove i mesterlære som klejnsmed. Efter endt værnepligt og et par kortere ansættelser fik Ove i 1965 ansættelse i Alfa-Laval (sidenhen DeLaval), der laver staldanlæg til landbruget. 43 år arbejdede Ove i Alfa-Laval og modtog blandt andet dronningens belønningsmedalje i 2007. Ove var en skattet medarbejder, der nød stor anerkendelse for sin høje faglighed blandt kollegerne, ledelsen og de mange landmænd, som han besøgte over hele Danmark.

Kærlighed og omsorg

1965 var også året, hvor Ove blev gift med sin Inger. De to nåede at være gift i 58 år og fik børnene Michael, Marlene, Mogens og Mads. Sidenhen kom der også svigerbørn og børnebørn til.

Ove og Ingers ægteskab var præget af stor gensidig kærlighed og en stor omsorg for børn og børnebørn. De mange års ægteskab var rig på oplevelser. Ikke mindst de mange rejser, som Ove og Inger var på, står tilbage som højdepunkter. Ove lærte aldrig sprog. Det til trods besøgte han mange lande på stort set alle kontinenter. En særlig glæde var det for Ove, da han i 2020 kunne invitere hele familien på ferie til Kreta i anledning af sin 75 års fødselsdag.

Oves gode evner som håndværker kom blandt andet de fire børn til gode, når der skulle foretages ombygninger og tilpasninger på de huse, som børnene købte, efter de var flyttet hjemmefra.

Gjessø blev fra 1972 rammen for Ove og Ingers liv, da de købte hus på Gl. Skolebakkevej. Ove og Inger fik hurtigt en stor vennekreds i Gjessø og omegn. Det blev til livslange venskaber med faste traditioner som nytårsaften, ferie og meget andet.

Frivilligt arbejde

Frivilligt arbejde blev også en fast og naturlig del af Oves liv. Særligt efter han gik på efterløn, helligede han sig det frivillige arbejde. Ove var gennem mange år fast udlejer af Gjessø Forsamlingshus og fik stor anerkendelse for dette arbejde. Derudover var Ove og Inger en fast del af »tirsdags-holdet« i Kirkens Korshær Genbrug i Them. Foruden det frivillige arbejde var Ove tillige en aktiv badmintonspiller og gik med Fodslaw Silkeborg, indtil helbredet satte en stopper for det.

De folk, der har haft fornøjelsen af at møde Ove, vil ofte beskrive ham som en lidt stille mand, men med et stort hjerte og en lun humor. Han havde øje for andre og stod altid klar til at hjælpe, når der var behov. Nu er han her ikke mere og savnet er stort, men mindet om ham lever videre.

Æret være Oves minde!

Indlæser debat