Den forsømte dagpleje

Udgivet:04. november 2021, 12.12

Læsetid:1 minut

Af Jesper Petersen Pædagog og byrådskandidat for SF i Silkeborg kommune

BØRNEPASNING Dagplejen er en uhyre vigtig brik i det samlede dagpasningstilbud i Silkeborg Komme. De har fortjent et langt større politisk fokus end tilfældet er. I forhold til minimumsnormeringer er de overhovedet ikke prioriteret.

I forbindelse med de enorme udfordringer kommunen har med kapacitet og pladser, er dagplejen også efterladt alene på perronen. Det børnepolitiske tog er åbenbart kørt helt uden tanke på dem.

I forhold til minimumsnormeringer skal dagplejen selvfølgelig vægtes med samme normeringsfaktor som vuggestuer. Altså en medarbejder til tre børn. Det kan sagtens praktiseres lokalt, selvom loven om minimumsnormering ikke har implementeret dagplejen. Vores kommune må nemlig meget gerne være bedre end loven foreskriver.

Også legestuerne skal lynhurtigt genskabes. I ordentlige rammer. Faglige sparring med kolleger er uhyre essentielt. Og udvikling i børnegruppen skabes igennem social kontakt med andre børn.

Få nu sat vores uundværlige dagplejere på prioriteringslisten på lige fod med øvrige dagtilbud. Vi skal tænke i helheder, og det er således hele børneområdet, der trænger til et gevaldigt løft. Nej tak til flere »hovsa-løsninger«. Giv nu børn, forældre og medarbejdere RO PÅ.

De nye byråd SKAL sikre ordentlige vilkår for alle, der arbejder med vores yngste medborgere. Det er lige præcis noget af det, jeg vil vægte allerførst, hvis jeg får muligheden efter valget.

Mere interessant læsning

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Debat

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Seneste nyt

Se flere