En politisk narresut fra Socialdemokratiet?

15. april 2021, 12.36

Martin Jakobsen, Gitte Willumsen

FØDSLER Det er naturligvis en rigtig god ide med en jordemoderledet fødeklinik i Silkeborg - vi har det faktisk allerede i form af »Den lille jordemoder« på Frederiksberggade, som vi er sikre på, regionen hurtigt vil kunne indgå i et samarbejde med. Dermed kunne der skabes mere trygge rammer omkring en fødsel, der alternativt kunne have været en hjemmefødsel.

Ambitionen må være en føde- og børneafdeling på Regionshospitalet i Silkeborg. Det ville være en stor regional investering, men i høj grad også en investering som giver god mening i forhold til den udvikling, der er i Silkeborg Kommune

Gitte Willumsen og Martin Jakobsen

Vi kunne dog godt tænke os et noget større fokus på udvikling af de tilbud, som regionen giver den voksende befolkning i Silkeborg Kommune, hvor der gennem de senere år har været en stigning i antallet i fødsler blandt vores borgere - en udvikling, som ser ud til at fortsætte de næste mange år fremover.

Ambitionen må være en føde- og børneafdeling på Regionshospitalet i Silkeborg. Det ville være en stor regional investering, men i høj grad også en investering som giver god mening i forhold til den udvikling, der er i Silkeborg Kommune. Silkeborg kommune er større end, eller af stort set samme størrelse som Viborg, Horsens, Herning og Randers, som alle har fødeafdelinger. Læg dertil at Silkeborg oplever en kraftig vækst, særligt blandt kvinder i den fødedygtige alder.

En sådan beslutning kommer naturligvis ikke af sig selv. Både nu og efter valget til november, kan vi ikke forestille os, at det politisk ville have nogen gang på jorden uden opbakning fra Socialdemokratiet. Derfor kunne det være rigtig dejligt om Socialdemokratiet tog tingene et skridt videre og ville komme med en klar udmelding om, hvor langt de er villige til at gå med Silkeborg Sygehus.

Læs også
Socialdemokratiet i regionen vil have fødslerne tilbage til Silkeborg

Vil I være med til at kæmpe for en substantiel videreudvikling eller vil I lade borgerne i Silkeborg nøjes med en politisk narresut?

Indlæser debat...