Sund fornuft er også lægevidenskab

Årtusinders erfaring er også en form for dokumentation, siger en dansk læge. Foruden at være læge, er hun også uddannet i den årtusinder gamle, indiske lægevidenskab, ayurveda

Udgivet:15. september 2015, 15.00

Læsetid:8 minutter

sundhed I sommer faldt min nabo over en seks år gammel og rigtig sjov bog. Manden og hende læste på skift bogen de 365 sundhedsråd højt for hinanden, og var øjensynligt blevet klogere på mange småting i hverdagen.

Bogen hedder »Godt og sundt året rundt«, og det er læge Charlotte Bech, der giver gode råd til et bedre liv. Et råd om dagen.

- Mange af rådene har tusindvis af år på bagen, og de er evigtgyldige, siger Charlotte Bech med henvisning til, at en del af rådene i hendes bog er baseret på den flere tusind år gamle, indiske lægevidenskab kaldet ayurveda.

Hun betragter ikke den gamle, fjernøstlige lægevisdom som et alternativ til vestlig lægevidenskab, men et supplement. Tingene hænger sammen.

- Vi har et vældigt godt og meget velfungerende lægesystem i Danmark - med masser af vigtig viden. Vi bør integrere de to verdener ved at tage det bedste fra begge to, siger læge Charlotte Bech.

Årtusinders brug er et bevis ...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind