Sund fornuft er også lægevidenskab

Årtusinders erfaring er også en form for dokumentation, siger en dansk læge. Foruden at være læge, er hun også uddannet i den årtusinder gamle, indiske lægevidenskab, ayurveda

15. september 2015, 15.00

Charlotte Bech har lært sig både oldgræsk, kinesisk og sanskrit for at studere lægehistoriens mange sundhedsråd. Hun har valgt at kombinere den årtusindgamle ayurveda-visdom med moderne lægevidenskab. Foto: Jakob Carlsen

sundhed I sommer faldt min nabo over en seks år gammel og rigtig sjov bog. Manden og hende læste på skift bogen de 365 sundhedsråd højt for hinanden, og var øjensynligt blevet klogere på mange småting i hverdagen.

Bogen hedder »Godt og sundt året rundt«, og det er læge Charlotte Bech, der giver gode råd til et bedre liv. Et råd om dagen.

- Mange af rådene har tusindvis af år på bagen, og de er evigtgyldige, siger Charlotte Bech med henvisning til, at en del af rådene i hendes bog er baseret på den flere tusind år gamle, indiske lægevidenskab kaldet ayurveda.

Hun betragter ikke den gamle, fjernøstlige lægevisdom som et alternativ til vestlig lægevidenskab, men et supplement. Tingene hænger sammen.

- Vi har et vældigt godt og meget velfungerende lægesystem i Danmark - med masser af vigtig viden. Vi bør integrere de to verdener ved at tage det bedste fra begge to, siger læge Charlotte Bech.

Årtusinders brug er et bevis ...

Læs denne artikel

- og alle andre på Midtjyllands Avis fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til underholdning

Adgang til fordele hos Læserklubben