Habilitetssag: Åbenhed og dialog i det politiske arbejde

7. december 2019, 09.54

HABILITETSSAG 4/12 har Hans Krabbe en leder i Midtjyllands Avis om den verserende sag om inhabilitet.

Det kan godt være, vi skal have udefrakommende til at kigge byrådet efter i sømmene og se, om der er habilitetsproblemer for at få afklaring på sagen, men når Hans Krabbe slutter af med det fromme ønske, at »er der ikke en sag, bør trioen sende Karen en stor buket blomster, for så er det nemlig hendes fortjeneste, at skyllerums- snakken endelig må forstumme.« Den forstummer ikke lige meget hvad. Og der skal jo også sælges aviser.

Jeg må erkende, jeg ikke kommer med store afsløringer af, hvordan forskellige politikere er i lommen på forskellige bygherrer. Jeg ved ikke, om nogen tager til motorløb, eller hvem de drikker rødvin med eller mødes med privat.

Jeg er så gammeldags, at jeg ikke gider gå ind i håbløse diskussioner på Facebook, hvor mange har en noget forvansket opfattelse af virkeligheden.

Jeg har da oplevet forsøg på påvirkning, men det har været så tydeligt, at det klart kunne afvises.

I mit læserbrev den 29/11 prøvede jeg at forklare, hvordan sagsgangen er i plan- og vejudvalget. Og jeg kan love, at Per og Poul bliver behandlet ens. I byrådet har vi i enighed vedtaget en skabelon for behandling af byggesager. Og den følger vi - som regel i enighed. Silkeborg Kommune er ikke en bananrepublik, hvor vennetjenester og underhåndsaftaler florerer. Ikke så vidt jeg ved.

Diskussionen rejser jo nogle vigtige problematikker - som er meget vigtigere end den, der udspiller sig i avisen.

Skal politikere ikke være tilgængelige og i dialog. Kan vi være det uden at blive påvirket? Kan en politiker gå på værtshus eller kro, uden at det kan misforstås? Kan en politiker tage på ferie sammen med nogen, uden at det bliver betænkeligt? Eller ... - hvor går grænsen mellem tilgængelighed og det forbudte ord?

Jeg er i dialog med landbrug, FH, 3F, lokalråd, loger, grundejerforeninger, brancheforeninger, enkelte erhvervsdrivende, enkeltpersoner, små udviklere, store udviklere, dagligvareforretninger, handelsstandsforeninger, lokale forretninger, idrætsforeninger, fiskeriforeningen, entreprenører, arkitekter, restaurationer, eventforeninger, campingpladser, autocamperforeninger, borgere generelt og enkeltvis og alle andre, der har brug for at forstå de rammer, der er for det ene eller andet.

Skulle jeg lade være? Næ, det kommer ikke til at ske.

Det er for mig godt politisk arbejde. Fordi der er dialog, behøver der da ikke være korruption.