Følg usædvanligt byrådsmøde live: Nu skal sag om Fredensgård afgøres

Byrådet skal i dag afgøre, om de vil godkende lokalplanen for Fredensgård i Silkeborg. Byrådssalen er lukket for tilhørere, men du kan se byrådsmødet direkte her

23. marts 2020, 16.21

Silkeborg kan få endnu et højhus, hvis lokalplan bliver godkendt i dag.

SILKEBORG Det er i dag mandag 23. marts 2020, at byrådsmedlemmerne kan afgøre, om Silkeborg skal have endnu et højhus.

Lokalplanen for Fredensgård er nemlig på dagsordenen til endelig vedtagelse. Efter nogle justeringer af projektet ser det ud til, at et flertal står bag, at Fredensgårdprojektet blandt andet kommer til at bestå af et højhus i 70 meters højde med boliger i 20 etager plus nye boliger i fire etager langs Fredensgade.

Kun 10 politikere i byrådssalen

Byrådmødet bliver afviklet i skyggen af coronakrisen. Borgmester Steen Vindum (V) oplyser, at der ikke kunne opnås enighed om, at mødet skulle afvikles digitalt.

Derfor bliver mødet afviklet som et fysisk møde, men med mulighed for at politikerne kan deltage digitalt via computer i eget hjem eller på rådhuset, hvor der bliver stillet lokaler til rådighed til den enkelte politiker.

Steen Vindum oplyser på forhånd, at ni politikere inklusiv ham selv og kommunaldirektør Lone Lyrskov deltager i byrådsmødet fra byrådssalen.

Dermed skulle der ikke være mere end 10 personer samlet, som der er forbud mod lige nu. Byrådsmøder er ellers undtaget forbuddet mod forsamlinger på mere end 10 personer, men Steen Vindum har opfordret til, at man ikke samles mere end 10 personer.

Byrådsmødet begynder klokken 17. Sagen om Fredensgård er punkt nummer tre. Herunder kan du se byrådsmødet direkte.