Nu har Silkeborg over 400 Danfoss-arbejdspladser

Danmarks største industrikoncern med base i Nordborg på Als gennemførte i 2019 en markant satsning på den lokale Danfoss-afdeling i Hårup

3. december 2019, 12.48

- I dag, når der kommer kunder på besøg i salgsafdelingen, har vi oplagt mulighed for at vise produkterne og produktionen frem. Den mulighed er vi begyndt at benytte os af, siger Tony Nielsen.

24. maj 2019 var dagen for officiel indvielse af Danfoss Campus i Hårup.

Investeringen i ny bygning ud til Linåvej understregede den danske storkoncerns satsning på Silkeborg - 3800 kvadratmeter med kontorer til medarbejdere i salgsafdelingen, udviklingsafdelingen og administrationen samt nyt lager på 1700 kvadratmeter.

Med Danfoss Campus stod det klart, at Silkeborg også i fremtiden vil spille en central rolle i Danfoss - som arbejdsplads, showroom og udviklingscenter. I forbindelse med indvielsen af campus opgjorde koncernen det totale antal medarbejdere i Hårup til 411.

Produktionen af de velkendte radiatortermostater er foregået lokalt i 40 år.

Den del fortsætter, mens en af de nye ting var, at en stor gruppe ansatte fra den hidtidige afdeling i Hasselager syd for Aarhus fik ny Hårup som deres nye arbejdssted.

Salgsdirektør Tony Nielsen leder en af afdelingerne, der kom til Silkeborg i foråret.

Alt til varmen

Han er ansvarlig for salget på det danske marked i Danfoss Heating-divisionen.

Her drejer det sig om alt inden for varme, og udover radiatortermostater og ventiler omfatter sortimentet blandt andet komponenter til fjernvarme, systemer til vandbaseret og elektrisk gulvvarme, strengreguleringsventiler samt ventilationsanlæg.

55 medarbejdere i Tony Nielsens afdeling sørger for at servicere de danske kunder på varmeområdet, hvor basen i en lang årrække var Hasselager.

Nu glæder salgsdirektøren sig over at være kommet nærmere kollegerne i produktionen og udviklingsafdelingen.

- Man opnår nogle synergier ved at samle salg, produktion og udvikling, og så giver det helt sikkert noget at komme tættere på hinanden i de forskellige afdelinger. I dag, når der kommer kunder på besøg i salgsafdelingen, har vi en oplagt mulighed for at vise produkterne og produktionen frem. Den mulighed er vi begyndt at benytte os af. Og i kontorerne er vi kommet i nogle helt nye, dejlige lokaler. Det giver ny energi, og det er vi glade for, siger Tony Nielsen.

Selv kom han til Hasselager-kontoret i 2005, og hanhar været salgsdirektør siden 2010.

Glade folk fra Silkeborg

Udover det danske marked er Tony Nielsen også ansvarlig for Danfoss Heating-salgsselskaberne i Norge og Island. Totalt findes hele 75 salgsselskaber rundt om i verden.

Tony Nielsen selv er vant til at pendle.

Han bor i Bogense på Nordfyn, så han har fået længere på arbejde. Det samme gælder andre kolleger, men Tony Nielsen glæder sig over, at alle valgte at blive hos Danfoss i forbindelse med forandringen.

- Vores folk fra Silkeborg og Ry er glade, fordi de har fået kortere på arbejde. Vi kan se, at folk er flyttet med hertil, så flytningen er en succes, og derudover bliver samarbejdet mellem de forskellige afdelinger nemmere, når lige man møder hinanden på gangene i hverdagen, fastslår Tony Nielsen.

Bygningen i Hasselager var desuden ved at være noget brugt, fortæller han, så valget stod mellem at renovere i Aarhus eller samle tingene i Silkeborg.

Fire Danfoss-divisioner har folk i Hårup-afdelingen:

Frekvens-omformere - Drives

Køleautomatik - Cooling

Mobilhydraulik - Power Solutions

Varmeautomatik - Heating

Aftagerne i Danfoss Heating er grossistkæder inden for VVS - Sanistål, Brdr. Dahl og Brødrene A&O Johansen eksempelvis - og sælgerne fra Danfoss kører ud fra hjemmefra, geografisk fordelt i hele Danmark.

Tony Nielsen fortæller videre, at man udover selve salget til grossister gør meget ud af at prioritere besøg hos ingeniører og VVS-installationsfirmaer.

Målet er, at ingeniører og installatører vælger Danfoss-løsninger ved deres projekter frem for konkurrenternes løsninger.

I Tony Nielsens afdeling omfatter endvidere en serviceafdeling.

- Vi har mange meget tekniske produkter, og folk kan altid ringe til Danfoss for at få hjælp, fastslår Tony Nielsen med henvisning til den gruppe af teknikforstandige kolleger, som modtager opkald på supporttelefonen.

Opkaldene kommer typisk fra installatøren eller håndværkeren, som har behov for at få svar på opklarende spørgsmål i forhold til et produkt. Supportgruppen består af kolleger med elektriker- eller VVS-uddannelse eksempelvis. Andre er maskinmestre.

Med udgangspunktet i Hårup har salgsdirektør i Danfoss Heating-divisionen, Tony Nielsen, ansvar for salget af varmesystemer i Danmark, Norge og Island. Foto: Jakob Munk Schmidt
I 40 år er de kendte radiatortermostater blevet produceret på den lokale fabrik. Foto: Jakob Stigsen Andersen
Det nye Danfoss-hus er et grønt et af slagsen. Overskudsjorden fra udgravningen ved byggeriet blev genanvendt til opbygning af nye bakker i udearealerne. På taget sikrer solceller en strømproduktion svarende til forbruget ved at brygge 4500 kopper frisk kaffe om dagen, og som belysning er der anvendt LED-armaturer, der nedsætter bygningens energiforbrug og medvirker til et minimalt CO2-aftryk. Foto: Danfoss