Opdateret: Silkeborg-Voel skal møde storhold ved Final4

For første gang i klubbens historie er Silkeborg-Voel blandt de sidste fire hold i kvindernes pokalturnering, hvor de danske mestre venter i semifinalen

Udgivet:30. december 2022, 20.09

Læsetid:3 minutter

Humøret var højt i Voel-lejren efter sejren. Foto: Silkeborg-Voel

Michael Helligsø
Sportsjournalist| mih@midtjyllandsavis.dk

1 år siden

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel er klar til Final4 til foråret.

Det blev fredag aften en kendsgerning, da klubben foran 1515 veloplagte tilskuere i Jysk Arena vandt en tæt og dramatisk pokalkvartfinale med 27-26 over Aarhus United.

Dermed blev syvende gang lykkens gang for Silkeborg-Voel, der for første gang nogensinde er blandt de sidste fire hold i kvindernes pokalturnering.

Senere fredag aften efter Odense Håndbolds sejr på udebane over Ikast Håndbold blev der trukket lod til semifinalerne, og her var heldet ikke med Silkeborg-Voel.

Netop mestrene fra Odense venter nemlig i semifinalen i starten af april, mens Nykøbing Falster og Team Esbjerg mødes i den anden.

Tæt kvartfinale

Fredagens opgør i Jysk Arena mod Aarhus United var jævnbyrdigt hele vejen, og først i de sidste minutter lykkedes det for værterne at sætte det afgørende stød ind, da de gik fra 25-25 til 27-26, inden Aarhus United til sidst reducerede til slutresultatet.

Nordmanden Eira Aune var med 12 mål - heraf syv på straffe - den helt store profil for Silkeborg-Voel, der ellers kom skidt i gang med kampen.

Udeholdets 41-årige målvogter Sabine Englert snuppede seks af hjemmeholdets første otte skud, og efter små 10 minutters spil var et nervøst spillende Voel-mandskab nede med 2-5.

Midtvejs i første halvleg reducerede Maja Laursen til 4-6, men tingene lykkedes ikke rigtigt for Silkeborg-Voel.

Det blev bedst illustreret, da alle i defensiven havde så travlt med at løbe frem i angrebet efter en redning fra Filippa Idéhn, at der ikke blev nogen hjemme for at samle riposten op, og så kunne Christina Hansen nemt score til 4-7.

Aarhus United kom også på både 4-8 og 5-9, men lige så stillede begyndte Silkeborg-Voel at æde sig ind i kampen.

Med otte minutter til pausen viste måltavlen 7-9, og på halvlegens sidste afslutning sendte Eira Aune et straffekast i nettet til pausestillingen 11-12.

Dermed var udgangspunktet ved pausen pludselig noget mere lovende for Silkeborg-Voel, der også kom fornuftigt i gang med anden halvleg.

Første føring

Stemningen steg for alvor i Jysk Arena, da Eira Aune med sit syvende mål udlignede til 16-16 efter 37 minutters spil, og kort efter udbrød der et kæmpe kollektivt jubelbrøl, da Andrea West Bendtsen efter en rigtig fighterscoring scorede til 17-16.

Det var den første føring i hele kampen for Silkeborg-Voel, der nu for alvor havde momentum.

Ved stillingen 20-17 begyndte gæsterne at spille syv mod seks, mens Silkeborg-Voel kiksede et par afslutninger mod tomt mål, og med 13 minutter igen var der højspænding ved stillingen 21-21.

Derefter fulgtes de to hold ad i en nervepirrende slutfase, og med under seks minutter igen var det fortsat helt lige ved 24-24.

Det var pludselig blevet et sandt drama i Jysk Arena. To minutter før tid rejste tilskuerne sig op for at give Silkeborg-Voel ekstra støtte, og de fik noget at juble over, da Eira Aune med sit 12. mål i kampen bragte sit hold på 26-25.

Kort efter brændte Aarhus Uniteds Marielle Martinsen en helt fri chance, og med 30 sekunder igen scorede Mathilde Kristensen i stedet til 27-25.

Kort før tid fik Aarhus United reduceret på et straffekast, men tættere på kom de ikke, og så kunne jublen for alvor bryde løs i Jysk Arena.

Indlæser debat