23 civile meldes dræbt i missilangreb mod ukrainsk by

En regional guvernør i Zaporizjzja fortæller om missilangreb mod flere civile biler i udkanten af byen.

Udgivet:30. september 2022, 10.03

Læsetid:1 minut

/ Ritzau /

ZAPORIZJZJA Den ukrainske by Zaporizjzja, der ligger i den invaderede region af samme navn, er fredag blevet ramt af et dødeligt missilangreb.

Det fortæller den regionale guvernør Oleksandr Starukh.

- Indtil videre er 23 døde og 28 blevet såret. Alle civile, skriver den ukrainske guvernør på kommunikationstjenesten Telegram.

Angrebet ramte flere civile biler i udkanten af den sydlige industriby.

Et øjenvidne fra nyhedsbureauet Reuters beretter om døde mennesker, der ligger på jorden eller befinder sig i ramte biler. Mange biler har fået blæst vinduerne ud fra det voldsomme nedslag, lyder det.

Ukraine beskylder Rusland for at stå bag fredagens angreb.

Rusland har gentagne gange afvist at stå bag nogen angreb mod civile i forbindelse med den over syv måneder lange krig i Ukraine.

En prorussisk embedsmand i Zaporizjzja anklager ifølge nyhedsbureauet AFP Ukraine for at stå bag fredagens missilangreb.

Zaporizjzja-regionen er en af fire regioner, som russiske styrker har besat og kontrollerer. Fredag eftermiddag vil præsident Vladimir Putin officielt erklære Zaporizjzja, Luhansk, Donetsk og Kherson for at være russiske.

Det sker efter folkeafstemninger i de fire ukrainske regioner i løbet af ugen. Her er der blevet stemt om tilslutning til Rusland.

Både afstemningerne og den varslede annektering af regionerne er vidt og bredt blevet fordømt og affejet af Vesten - herunder Danmark.

De fire regioner, som Rusland har besat, udgør cirka 15 procent af Ukraines territorie. Størrelsen er nogenlunde svarende til Portugals samlede areal.

I 2014 annekterede Rusland halvøen Krim, der ligger ud til Sortehavet.

Den igangværende krig i Ukraine har stået på i over syv måneder - siden 24. februar. Den blev indledt i de tidlige morgentimer efter en tale fra Putin.

/ritzau/Reuters