Mariehøns fra børn til Thorning

Idé fra Kerteminde kom til Midtjylland - private pasningsordninger viser flaget

Udgivet:17. juni 2021, 14.31

Læsetid:2 minutter

Fem private pasningsordninger var rundt i Thorning med udgangspunkt hos pladsen ved Spar for at lægge mariehøns ud. Købmanden sørgede for lidt godt til ungerne.

Rasmus Viuff
Egnsredaktør| viuff@midtjyllandsavis.dk

THORNING Fem lokale private pasningsordninger viste sig onsdag formiddag frem i Thornings bymidte.

Rundt om i hele byen langs med Blichersvej lagde de små børn og ikke mindst de voksne, der passer dem, små visitkort i form af sten malet som mariehøns.

Det skete ikke kun i Thorning, men rigtig mange steder i Danmark.

Ideen kom fra Lisbeth Snell, der er privat børnepasser i Langeskov.

I corona-tiden har hun ikke set ret meget til sine kolleger, og derfor fandt hun på, at de private børnepassere i Kerteminde Kommune skulle male mariehøns på sten og fordele dem rundt i byerne, fortæller hun i Kerteminde Ugeavis.

Hele landet med

Da Lisbeth Snell ville dele sin idé med sine kolleger i den lukkede Facebook-gruppe, de har blandt de private børnepassere, der er i Kerteminde Kommune, kom hun til at lægge sit opslag ud som et offentligt opslag. Derfor var det alle private børnepassere i landet, der kunne se hendes opslag.

Og derfor var det i går private børnepassere i hele landet, der var med.

I Thorning var det Anne Kathrine Vendelbo fra Tumleskoven i Grågårde, der tog ideen op med sine kolleger: Sannes Private Pasningsordning i Knudstrup, Lærkeredens private naturdagpleje i Ungstrup, Landbørn i Oustrup og Havredal private pasningsordning.

Dødgod idé

- Vi syntes, det var en dødgod idé, derfor meldte vi os til, fortæller Anne Kathrine Vendelbo.

- Vi spurgte borgerforeningen i Thorning, om det var OK at lægge de mariehøns, vi har malet, rundt i anlægget langs Blichersvej, og det var det.

Fingrene væk

- Vi lagde ikke kun mariehøns ud på grund af corona, men også fordi der er lidt tumult omkring de private pasningsordninger. Regeringen vil gerne sætte tilskuddet til os ned som ét af en række små tiltag, der vil forringe vores økonomiske grundlag.

Hun ser det som en skjult støtte til den kommunale pasning, og hun lægger vægt på, at de private pasningsordninger ikke forgyldes med den nuværende ordning.

Der var omkring 20 børn i lokale pasningsordninger med på turen med de mange mariehøns.
De røde mariehøns er placeret i de anlagte bede langs med Blichersvej.
Ved Hærvejsherberget ligger der en hel mariehønseflok og en hilsen.

Mere interessant læsning

Mere fra temaet

Se flere

Thorning

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere