Til kamp for Silkeborg Sygehus - og imod centralisering

Udgivet:25. august 2023, 10.45

Læsetid:1 minut

»Nu må alle gode kræfter forenes i kampen for hospitalet i Silkeborg - et af landets absolut bedste. Der skal kæmpes målrettet og koordineret lokalt, regionalt og på landsplan,« skriver Kristian Pihl Lorentzen..

Af Kristian Pihl Lorentzen. Kærsangervej 11 Ans

1 måned siden

REGIONSHOSPITALET Det var en stærkt nedslående nyhed her i avisen den 24. august vedrørende truende kraftig nedgradering af Regionshospitalet i Silkeborg. Nu må alle gode kræfter forenes i kampen for hospitalet i Silkeborg - et af landets absolut bedste. Der skal kæmpes målrettet og koordineret lokalt, regionalt og på landsplan.

Centralismen spøger fælt - som en tsunami, der skyller hen over landet. Til skade for et sammenhængende Danmark i god balance. Det samme gælder i øvrigt lokalt for skoler og plejehjem. Det er på tide at stoppe centraliseringens fremmarch. Stort er ikke altid godt. Tværtimod.

Der må og skal findes nye veje til at sikre en god og borgernær service. Vi skal sørge for mere effekt for hver eneste skattekrone ved at luge voldsomt ud i overflødig bureaukrati, rapportering og kontrol, der æder enorme ressourcer. I øvrigt til gavn for arbejdsglæden hos de dygtige medarbejde i det offentlige.

Til kamp imod centralismen i vores land. Mere lokal frihed under ansvar.

Læs også
Bevar Silkeborg Sygehus Bevar Silkeborg Sygehus
Læs også
Bevar Silkeborg Sygehus
Læs også
Overlæge: Regionshospitalet Silkeborg nedlægges Overlæge: Regionshospitalet Silkeborg nedlægges
Læs også
Overlæge: Regionshospitalet Silkeborg nedlægges

Indlæser debat