Overfuset på mørk landevej

Carina Hansen glemte at blænde ned for det lange lys på bilen. Det fik en bilist til at blive så vred, at oplevelsen har gjort hende nervøs for at køre bil i mørke

2. maj 2019, 13.58

Carina Hansen fra Vium Hvam, har været udsat for trafikvrede, da hun kom kørende på en mørk landevej og hun glemte at blænde ned, da en bil overhalede hende. Bilisten holdt ind til siden og var truende og ubehagelig over for hende. Oplevelsen sidder stadig i hende. Foto: Martin Ballund

vium-hvam Det er en sen oktober-aften på en øde landevej nord for Silkeborg.

Carina Hansen fra Vium-Hvam er på vej hjem i sin bil, og hun kører efter forholdene på de små veje, der bugter sig i det mørke landskab.

I bakspejlet ser hun billygterne, der nærmer sig bagfra, og kort tid efter kører bilisten bagved tæt på bagskærmen. Hun føler sig presset og er ikke i tvivl om, at bilisten blot venter på at kunne overhale. Men vejen indbyder ikke til det. Der er for mange sving, og det er for mørkt. Sigtbarheden er ringe. I øvrigt kører Carina Hansen på langt det meste af strækningen de tilladte 80 km/t.

Hun kører ind i en lille by, og hun sænker farten til 50 km/t, som hun skal. Kort efter kører hun forbi byskiltet og ud af byen igen. På en lige strækning ser bilisten bagved sit snit til at overhale. Carina Hansen glemmer at blænde ned for det lange lys med det samme.

Så ser hun bremselysene på bilen foran. Bilen stopper på vejen, og en mand stiger ud. Carina Hansen standser også og holder stille i vejkanten, mens manden kommer imod hende.

Hun tænker på, om der er sket noget. Er nogen eller noget blevet påkørt? Har han brug for hjælp?

Mærket af det...