Jesper Steins »Rampen« vinder Læsernes bogpris 2021

10 danske udgivelser fra 2020 var nomineret til Læsernes bogpris. Bibliotekarer fra hele landet har på baggrund af meldinger fra læserne været med til at udvælge de nominerede

Udgivet:09. april 2021, 11.30

Læsetid:1 minut

- Min bog er fortællingen om svigt og kærlighed i en kernefamilie, der går i opløsning, og jeg håber, man læser den sådan og forstår, at der i fortællingen ligger en stor forsoning med den smerte, som man uundgåeligt bliver påført, når man er børn af forældre, der ikke er perfekte, men blot mennesker, som reagerer som mennesker, når deres liv kæntrer, siger Jesper Stein om »Rampen«

PRISUDDELING: Danmarks Biblioteksforening og de danske folkebiblioteker har endnu en gang bedt landets læsere om at stemme på deres favorit blandt danske bogudgivelser fra det forgangne år. Og nu læserne har talt.

Tre ugers afstemning er slut, og interessen for at deltage var stor. Opløbet blev tæt, men til sidst stod det klart, at Jesper Steins selvbiografiske roman »Rampen« nu kan kåres som vinderen af Læsernes bogpris 2021.

Jesper Stein har med »Rampen« (Politikens Forlag, 2020) skrevet hudløst ærligt om sin families opløsning. Han ser tilbage på sine forældres opslidende og uværdige skilsmisse og forsøger at forstå dem og sig selv, mens han ser sine egne dæmoner i form af et periodisk og massivt alkoholmisbrug i øjnene.

Da bogen blev nomineret til Læsernes bogpris 2021, talte Litteratursiden.dk med Jesper Stein om baggrunden for at skrive bogen:

- Ambitionen har været at skrive den bedst mulige, den sandeste og reneste bog om mit liv med mine forældre, men når man som forfatter så oplever, at ens bog sætter noget i gang hos læserne, noget eksistentielt, så tager man det jo på sig og søger den dialog. Og nomineringen til Læsernes Bogpris er for mig en hædring af lige netop den egenskab i min bog. At den rækker ud efter læseren og beder hende eller ham tænke over sit eget liv.

Sammen med hæderen fra landets læsere følger også prisen på 50.000 kr. fra Danmarks Biblioteksforening.

MTL