Gør Bios Gård og Skoletorvet til bilfri åndehuller

13. august 2019, 14.06

UDVIKLING Endelig ser det ud til at en af byens bastarder, den gamle biograf, skal rives ned. Lad os håbe på, at intentionerne om at forny Bios Gård ikke vil tage lige så lang tid som biografen har stået tom, 17 år.

Der er allerede gode ideer til nye tiltag, men dette er tilsyneladende ikke altid nok. For et par år siden var der kræfter, der arbejdede på at gøre Skoletorvet bilfri, men der er ikke sket noget.

Et sammenhængende område mellem Bios Gård, Nygade og et bilfrit Skoletorvet vil fremme byens kreative latinermiljø og give midtbyen et tiltrængt åndehul i en tid, hvor byen er ved at drukne i biler.

Når der nu er et stort flertal for at fremme, at flere og flere biler skal have adgang Silkeborg indre by, så kræver det som modvægt nytænkning i infrastruktur, der fremmer den samtidige målsætning om at der skal være flere der cykler. Ellers er denne målsætning bare flotte ord i en af de mange handleplaner, der udarbejdes for tiden. Et bilfrit Skoletorv i sammenhæng med et nyt og spændende Bios Gård vil være et skridt på vejen.