At rejse er hårdt arbejde

Torbjørn Pedersen har flere gange været tæt på at give op på sin strabadserende og lange rejse rundt til alle verdens lande

Udgivet:17. april 2019, 15.58

Læsetid:6 minutter

BRYRUP/RESTEN AF Verden »At rejse er at leve«, men H. C. Andersens berømte citat holder ikke helt, når man har været af sted med rygsækken uafbrudt i foreløbig fem et halvt år. Så er rejsen slet og ret et arbejde.

Torbjørn Pedersen er nået til land nummer 178 i sit forsøg på at besøge alle verdens 203 lande i ét stræk og uden at flyve, og han har flere gange været tæt på at give op, indløse en flybillet og tage hjem. Én gang var han faktisk på vej til lufthavnen. Det var i Cameroun i slutningen af 2015, hvor han var udmattet efter at have rejst rundt i det centrale Afrika og havde store problemer med at få lov til at krydse grænsen til Gabon på grund af racisme.

- Jeg havde alle dokumenter, visum, vacciner og papirer på plads for at krydse grænsen, men alle i uniform skulle demonstrere deres magt og vise, at de kunne dominere en hvid mand. En af dem havde en søster, der forgæves havde forsøgt at komme til Europa, så nu var det payback-time, konstaterer Torbjørn.

Abdul med stort smil...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind