Misbrugte chancer blev dyre

Silkeborg-Voel forspildte chance efter chance og dermed også muligheden for to point mod et svagt udehold

7. januar 2022, 20.35

Sofie Bæk var en af spillerne, der misbrugte flere muligheder. Foto: Jakob Stigsen Andersen

HÅNDBOLD Det var nærmest skræmmende dårligt, da Silkeborg-Voel fredag aften spillede 31-31 hjemme mod svage København efter 15-12 ved pausen.

Efter en hektisk start med otte mål på under fire minutter var der klasseforskel på de to mandskaber de efterfølgende minutter, og gæsterne var reelt kun farlige ved hurtig midte, mens hjemmeholdet i et højt tempo spillede sig til store chancer, som blev udnyttet.

Det lignede en rigtig lang tur hjem til djævleøen for København-holdet, der var bagud 10-5 efter 12 minutters spil, hvor hjemholdet var helt i kontrol.

Udskiftninger på hos hjemmeholdet betød lavere tempo i spillet, og så fik København lov til at lege med, fordi Silkeborg-Voel pludselig brændte chance efter chance og holdt en scoringspause i godt otte minutter mellem den 12. og 13. scoring.

Og så var 12-7 blevet til 12-10, hvor gæsterne endda misbrugte en oplagt chance fra fløjen, inden Julie Jensen endelig fik gang i venstrearmen og punkterede scoringspausen.

Foran med tre pausen så ud til at være en mindre sovepude, for igen-igen fik gæsterne lov til at lege med til trods for, at Filippa Idéhn havde flere redninger.

Flere gange så det ud til, at hjemmeholdet fik slået det afgørende hul og kom foran med fire mål, men hver gang fandt gæsterne spillet, ressourcerne og mulighederne og fik reduceret føringen til to mål.

Senest halvvejs i anden halvleg, hvor Ann Grete Nørgaard brændte sit andet straffekast, inden Filippa Idéhn endnu en gang agerede redningskvinde for hjemmeholdet, der i lighed med store perioder i første halvleg spillede forkrampet i angrebet.

12 minutter før tid reducerede gæsterne til 25-24 efter 24-20 til hjemmeholdet seks minutter tidligere, og minuttet senere var udligningen en realitet.

Og da gæsterne bragte sig foran 25-26 efter endnu en af mange afbrændere i Voel-angrebet, begyndte det at se sort ud for hjemmeholdet, hvor spillet virkede mere og mere individuelt, uden rytme og uden tro.

Modsat hos gæsterne, hvor troen på en overraskende sejr voksede, da holdet med eks og et halvt minut bragte sig foran 26-28.

Tre minutter før tid reducerede Julie Jensen til 29-30, der blev til 30-31 med 90 sekunder tilbage.

Fire sekunder inde i kampens sidste minut udlignede Julie Jensen på straffekast, og efter en hektisk afslutning endte det skuffende uforløst 31-31 for et Silkeborg-Voel-mandskab, der forspildte muligheden for to sikre point.

Indlæser debat