Midt i coronakrise: Boligmarked sætter rekord

Aldrig er der solgt så mange huse i årets traditionelt bedste uge som i 2020

30. juni 2020, 17.08

Inden for de seneste uger er antallet af boliger, der sættes til salg, tilbage på niveauet fra før coronakrisen, men det udbuddet af boliger er stadig lavt, selvom køberne nærmest står i kø.

SILKEBORG Boligmarkedet i Danmark viser ingen tegn på coronakrise.

Uge 26 er traditionelt årets bedste måned for hushandler, og sådan er det også i år. Men samtidig sætter boligsalget ny rekord i forhold til uge 26 i juni 2019, som dengang var ny rekord.

Ifølge Boligsidens ugeupdate for sidste uge, blev der solgt hele 2.764 boliger i Danmark i 2020-udgaven af uge 26 mod 2.287 året før.

Det samlede boligsalg placerer sig dermed hele 21 procent over sidste års rekord.

- I år har været alt andet end traditionelt på det danske boligmarked. Året blev indledt med et flot, højt salg, hvorefter corona satte en brat stopper for aktiviteten i midten af marts. Men efter det første umiddelbare chok er køberne vendt talstærkt tilbage, og vi har igennem de seneste to måneder set utrolig høje salgstal, der selv uden coronakrisen ville være imponerende, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Den store højdespringer er salg af ejerlejligheder.

- Som noget nyt så vi i sidste uge, at der blev solgt hele 537 ejerlejligheder på den ene uge. Det er det højeste niveau i år såvel som i tilsvarende uger i tidligere år. Det er især de store lejligheder, der er rift om, siger Birgit Daetz.

Derudover bidrager også villasalget over hele landet til rekorden, ligesom det i forvejen høje salg af sommerhuse også sætter sit præg på den samlede salgsrekord. Dog faldt salget af sommerhuse lidt i sidste uge, så der »kun« blev solgt 117 procent flere end i tilsvarende uge i de tidligere år.

Til sammenligning lå sommerhussalget i forrige uge 166 procent højere end normalt.