Skal man være whistleblower i Norlys - eller skal man til at vælge sine kampe?

30. juni 2020, 11.35

VALG En gode ven sagde til mig, at man skal vælge sine kampe. Det vil sige, at man ikke skal kæmpe de slag, man i forvejen ved, at man vil tabe, selvom man har retten på sin side.

Med disse klog ord spørger jeg mig selv, hvor meget skal en politiker snyde, før det er alvorligt nok at nævne eller beskæftige sig med, og skal man sige det højt, selvom man ved, at man vil tabe i den sidste ende?

Hvis politikere snyder lidt her, bare lidt, snyder de også andre steder, bare lidt, eller er hele systemet sådan? Desværre kender jeg kun, hvad jeg selv har oplevet, og måske snyder de slet ikke andre steder?

Men for anden gang på kort tid har nogle politikere, som er i repræsentantskabet i Norlys (vores energiselskab) formentlig lavet indbyrdes aftaler på forhånd til et nyt valg til en nyoprettet bestyrelse i koncernen.

Repræsentantskabet skal efter lovgivning være upolitisk, men der er en overvældende rest af ældre socialdemokrater, som har været medlemmer fra før det var sådan, og som har en slags magtmonopol sammen med en enkelt person fra SF.

Vi var 8 meget velkvalificeret kandidater, og en lokal advokat sagde før valghandlingen, at det er svært at vælge mellem så lige kvalificerede personer. Men efter stemmerne var talt, fik 7 kandidater en eller to stemmer hver, mens én fik 14 stemmer. Lidt pudsigt, når vi var ellers en flok meget kvalificerede kandidater.

Deres kandidat var velkvalificeret, men slet ikke en lokalt kendt person, som skulle være repræsentant fra Silkeborg-området, jeg har i hver fald ikke kendt til hende før, og jeg har været med i over 25 år.

Måske er det en lille ubetydelig bagatel, men det går mig på, når folk tror, at det er kun dem selv, der er kvalificeret nok til at tage beslutninger for os andre, så meget at de skal aftale ting på forhånd og forpurre et egentlig demokratisk valg.

Hanne Bæk Olsen, Jørn Würtz, Henrik Fjeldgård, Svend Enevoldsen, Lars Faarup, Hans Okholm, mm. I har vundet og tillykke med det … igen, igen, men det forstærker de almindelig folks mistro til politikere og systemet, og det er meget frustrerende.

Ved næste valg, vil I så ikke bare sende os navnet på hvem, I har valgt, så sparer vi en masse tid med det overflødige valg!