Vi skal værne om vores folkeskole

16. september 2020, 12.19

Folkets skole I sidste uge måtte formand for SF Pia Olsen Dyhr krybe til korset og indrømme, at også hun har sendt sin datter på privatskole. Hermed stempler hun ind i rækken af toppolitikere fra venstrefløjen, der frasiger folkeskolen til glæde for privatskolen.

Først var der Helle Thorning-Schmidt, så kom Mette Frederiksen og nu også Pia Olsen Dyhr. Hermed mangler vi kun Pernille Skipper, så er der fuldt hus.

Denne gang lyder (bort)forklaringen: »Jeg er mor først, derefter politiker« (kilde: Pia Olsen Dyhr, citat JP 10.09.2020). Om Pia Olsen Dyhr hermed mener »individet før fællesskabet« eller »gør som jeg siger, ikke som jeg gør« står lidt hen i det uvisse.

Faktum er, at hun melder folkeskolen fra - og det er problematisk. Som toppolitiker på venstrefløjen som øjensynlig er »dybt bekymrede for, at der er så mange elever, der flytter fra folkeskolen til privat- og friskolerne« (kilde: Pia Olsen Dyhr, citat i JP 17.08.2020) vil det være klædeligt ikke selv at bidrage til denne udvikling.

Vi skal værne om vores folkeskole. Men vi må blot i al stilfærdighed konstatere at folkeskolen - »folkets skole« - ikke helt har den opbakning i SF, som man kunne forvente.