Natbusser vil give tryghed

Udgivet:04. november 2021, 11.58

Læsetid:1 minut

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Af Sofie Bengtsson Isabella Balleby og Lærke Gylden. Alle tre elever på Silkeborg Gymnasium

NATBUSSER Natbusser blev i 2010 afskaffet i Silkeborg kommune. Og lige siden har man ikke set skyggen af dem. Vi unge mennesker savner en god måde at komme hjem fra byen. Vi savner, at vi altid kan føle os trygge, når vi færdes.

Skal vi hjem fra byen en fredag eller lørdag kan det ske på forskellige måder. Nogle bedre end andre. Folk kan ende med at gå, tage cyklen eller i værste scenarie - køre beruset. Selvfølgelig får andre også deres forældre til at komme og hente dem, men dette er både besværligt, omstændigt, unødvendigt og desuden ikke klimavenligt, når folk kører alene med deres forældre eller venner hjem.

Et godt eksempel, hvor bybusser er kørende om natten, er Herning, en by med knap 2000 flere mennesker. I Silkeborg har vi natbusser enkelte tidspunkter på året, men langt fra størstedelen.

Læs også
Savner du natbusser? Gymnasiepiger vil have dem genindført Savner du natbusser? Gymnasiepiger vil have dem genindført
Læs også:
Savner du natbusser? Gymnasiepiger vil have dem genindført

Da vi skrev til Trafikteamet vedrørende de manglende busser, forklarede de, at natbusserne tidligere har kørt, men det var helt tilbage i 2010! Men hvad med byens udvikling? Byen har udviklet sig enormt siden 2010, og dette kan også betyde nye behov for borgerne. Vi fik også at vide af Trafikteamet at økonomien ikke strækker til det, men hvad er vigtigere end borgernes sikkerhed?

Læs også
Natbusserne skal genindføres Natbusserne skal genindføres
Læs også:
Natbusserne skal genindføres

Busserne kører pt. kun i julemåneden, til nytår, Hede Rytmer og Riverboat. Vi ønsker ikke ligefrem, at busserne kører hele ugen hver halve eller hele time. Men i det mindste nogle tider om natten evt. fredag og lørdag, de dage med mest aktivitet i nattelivet.

Det er heller ikke alle, der har penge til at tage en taxa, der desuden også kan være vanskelige at få fat på. Vi savner busser om natten og ikke mindst opmærksomhed på emnet!