Hvad er rummelighed?

Udgivet:21. juni 2022, 10.41

Læsetid:2 minutter

Af Morten Nielsen. Fjeldstedsvej 21 Ry

RUMMELIGHED Efter at have læst Hans Krabbes leder i avisen med fredag 17. april omkring filmatisering af Irynas møde med Anders Dam, samt sagen om Mariam og hospitalet, kunne jeg ikke lade være med at trække på smilebåndet.

Nu har jeg oplevet Hans et par gange på avisen til fodboldaftener, så jeg kunne lige forstille mig, hvordan det ville være blevet sagt, hvis det havde været et emne en tirsdag aften på avisen med en kold øl og områdets bedste wienerbrød.

Man kan godt være et venligt, rummeligt og hjerteligt menneske trods det, at man ryster på hovedet af sådan en dokumentar

Når jeg så har tænkt lidt over artiklen, begynder mine spørgsmål at komme.

Flot gestus af Anders Dam ingen tvivl om det. Der er nok flere af hans kunder, som også gerne ville have sat gebyr ned i en hård tid, eller nogen som stadig havde set banken som hovedsponsor for BSH i stedet for at trække sig, da man ikke fik sin vilje med træneren. Der er da bedre reklame i dette end sponsorat af lokal håndboldklub og lidt mindre gebyr.

Angående Mariam så stort tillykke til hende. Men at venstrefløjen og andre instanser, bruger argumenter som familie i job og lignende får mig til at skifte ansigtskulør.

Læs også
<span>Leder:</span> Jyske Bank sender stærkt signal <span>Leder:</span> Jyske Bank sender stærkt signal
Læs også:
Leder: Jyske Bank sender stærkt signal

Siden 2015 er der kommet godt 30.000 syrer. Under halvdelen af de arbejdsdygtige er i job, og mange af dem er i job, som kræver ekstra indsats af andre.

Vi kan jo alle huske hvordan Midtjyllands Avis og andre medier for tid tilbage havde fokus på ældreplejen og problematikken med indvandre på arbejdspladsen. Men der skal vi måske også, som beskrevet i lederen, være overbærende og rummelige?

Vi kan jo starte med at spørge Iryna, om vores mellemøstlige gæster, som i langt størstedelen af tilfældene får forlænget deres ophold, er venlige og imødekommende ved vores ukrainske gæster i Hviding ved Ribe? Dette er et asylcenter for mange folkeslag, men med samme baggrund for alle: Flygtet fra krig.

Jeg vil også opfordre jer til at se TV 2-dokumentaren »Moskeerne bag sløret« - desværre uden Meg Ryan og George Clooney. Man kan godt være et venligt, rummeligt og hjerteligt menneske trods det, at man ryster på hovedet af sådan en dokumentar. Hvem ved så, om den næste filmatisering bliver med Morten Østergaard som forsvarsadvokat for nogle børn og deres mødre, som vendte Danmark ryggen efter mange års mislykket integration?

Slutteligt en hilsen til alt sundhedspersonalet på sygehuse og plejehjem. I kæmper en kamp derude, selvom desværre intet sker. Vi har ikke penge til rummelighed hele vejen rundt. Den stopper ved imødekommenhed hos flygtningenævnet og gode fratrædelsesordninger til sygehusdirektører.

Indlæser debat