25 år med gode venskaber og variation i jobbet

Jakob Foged, der er varemodtager i Bygma Silkeborg, kan fejre 25-års jubilæum den 1. august

31. juli 2020, 13.30

Der er sket meget på de 25 år, Jakob Foged har været ansat ved Bygma i Silkeborg.

JUBILÆUM: Egentlig var det lidt af en tilfældighed, at Jakob Foged som helt ung kom i lære i trælastbranchen. Efter at have fuldført en handelsuddannelse, så han et opslag fra Reimar Silkeborg Tømmerhandel (som senere blev til Bygma Silkeborg) som søgte en elev. Som en del af uddannelsen kom han i turnus og prøvede kræfter med både salgsafdeling, trælast og køkkenudstilling. Han syntes så godt om arbejdspladsen, at han fik lyst til at blive.

Det var særligt trælasten, der fangede hans interesse, og Jakob var heldig at blive tilbudt fast ansættelse efter læretiden; først som lagerekspedient, senere som varemodtager.

Store forandringer

Både jobbet og Bygma Silkeborg har udviklet sig meget i de 25 år, Jakob Foged har været ansat.

- Det var en stor arbejdsplads, og selvom vi i dag er færre ansatte, er vi langt mere effektive. Som varemodtager har jeg blandt andet ansvar for, at de varer, vi får leveret, stemmer overens med følgesedlen, og at lageret passer, fortæller Jakob.

- Det foregår elektronisk og med stor præcision. Tidligere kunne de håndskrevne sedler godt flagre lidt rundt, og vi skulle nogle gange bruge tid på at lede efter dem. Det kunne aldrig ske i dag.

Men selvom lagerstyring og mange andre ting er sat i system, finder Jakob Foged aldrig jobbet ensformigt.

- Der sker nye ting hele tiden, og der er ikke to dage, der er ens, siger han.

Et godt samspil

- Samspillet med kollegerne fylder også på den positive side. Mange af os har været ansat i Bygma Silkeborg i mange år. Der er opstået flere private venskaber, og vi er gode til, i hele teamet, at lave fælles arrangementer uden for arbejdstid. Det er absolut medvirkende til, at jeg er glad for mit arbejde.

Jakob Foged kommer oprindelig fra Grauballe. I dag bor han med sin hustru Marianne og parrets to børn Oskar på 8 år og Mikkeline på 11 år i Silkeborg.

Når tiden tillader det, holder Jakob af at dyrke løb, fitness og skiløb. mtl